Aziziye’den Sporsal Faaliyetler

Aziziye gençlik ve spor ilçe müdürü Osman Hancı Sporsal Faaliyetler hakkında konuştu

Tarih: 22.10.2023 15:34 Güncelleme: 22.10.2023 15:35
Aziziye’den Sporsal Faaliyetler

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Rekabet gücünü artırmak, boş zamanları geçirmek, günlük aktiviteleri desteklemek, vücuttaki kas deformasyonları ve kas gücü kayıplarını önlemek, felç ve bazı eksiklikleri olan insanların nörolojik hastaların rehabilitasyonu, eksikliklerini kompanse etmek ve önemlisi sağlık için, Aziziye Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen sporlar hakkında konuşan, Aziziye gençlik ve spor ilçe müdürü Osman Hancı,” Başarılı çocukların peşini bırakmayacağız gerekirse ayaklarına gideceğiz, ellerine gideceğiz, rica edeceğiz, ama başaracağız” ifadelerini kullandı.

hancı, "Aziziye ilçesinde şu anda ılıcada bir spor salonu, dadaşkentte gençlik merkezimiz, gençlik merkezimizin üzerinde üst katta ayrı bir spor salonumuz var ve orada basketbol, voleybol gibi takım sporları yapılıyor. Gençlik merkezinin altkatında ise sentifik çim sahamız mevcut olup çim hokeyi ve futbol oynanıyor. 

“Fazlasıyla Antrenörlerimiz mevcut olurken ayriyeten gençlik merkezinin bahçesinde basketbol sahası var ve orada da gençlerimize basketbol oynattırılıyor. Şu anda Dadaşkent’teki gençlik ve spor merkezimizde tekvando sporunu ve her türlü sporu yaptırıyoruz. Spor dalları ile ilgili kurslarımızın  var  olduğunu belirterek sanatsal, bireysel sanatlar, bağlama, piyano, İngilizce kursları, bireysel gelişimler için resim gibi kurslarımız da var ve gençlerimizi oraya bekliyoruz. Gençlik merkezimiz 7-24 açıktır. Aziziye ve ılıcadaki Spor salonlarımız da yine 7-24 açık. Tüm spor branşlarında basketbol hariç basketbol potalarımız var burada da antrenman yaptırılıyor. Voleybol, dart, hentbol ki hentbolda zaten takımlarımız var. Hem belediyenin hem bizim Aziziyenin hentbol takımları mevcut ve ikincilikte oynuyoruz. Ayriyeten üniversitenin hentbol takımı geliyor bize ve onlara da burada spor yaptırıyoruz. Aile ve sosyal politikaların takımı var onlarda burada hentbol oynuyorlar. Önümüzdeki dönemde okul sporlarında aziziye de hentbol, futsal, masa tenisi ve birkaç branşta daha çalışmalarımız olacak. Masa tenisi de yine aziziye de var ve ayriyeten dadaşkentte var. Bizim dadaşkentte ki tek eksiğimiz spor salonu. Dadaşkentte potansiyelimiz çok ama spor salonu yaptırmaya uğraşıyoruz. Yeri de belli onunla ilgili de yetkililerle görüştük en kısa zamanda orada bir spor salonu yaptırmayı düşünüyoruz”. 

"Azizeye bölgesinde farkı branşlar olarak güreş, tekvando, hentbol ve voleybol oynatılmakta ve voleybol olsun hentbol olsun bu branşlarda aziziyenin kendine ait öz takımlarıdır. Bunun dışında dadaşkentten gelenler oluyor, ılıca merkezden gelenler oluyor. Bu sen çok iddialı olduğumuzu özellikle voleybolda çok iddialı olduğumu söyleyebilirim çünkü hentbol zaten aziziyenin işi. Hentbol sadece bizde var olup diğer ilçelerde o kadar yağın değil. Biz hentbolda çok ilerideyiz çünkü hentbolda saha çok önemli ve bu anlamda da bizim sahamız hentbol içindir. Bu yüzdendir ki Erzurum’daki bütün hentbol organizasyonlarını aziziye de yapılıyor". 

“Aziziye de lisanlı sporcu sayısı”

“Güreşte, tekvando da ve kit boksta iddialıyız. Bir bayan bir erkek tekvando hocamız var. Jimnastikte yaklaşık iki üç yıldır çalıştırdığımız kız çocuklarımız var özellikle bu sene yarışmalarda çok iddialı çok başarılı bir kızımız var takibini yaptığımız inşallah Türkiye çapında bir başarı bekliyoruz”.

“Potansiyel yüksek”

“Dadaşkent olarak sürekli göç alan bir ilçeyiz ve gelen kişiler ise hep genç nüfus, genç aileler olmakta. Biz şehirden kopuk olduğumuz için gençleri spora yönlendirmemiz daha kolay oluyor. Şehirdeki gibi değil bizde gencin ve çocuğun gidebileceği bir yerde yok açıkçası. Bu anlamda dadaşkentte bir spor salonu yaptırabilirsek en azından bir antrenman spor salonu olursa bizim için çok daha iyi olur çünkü potansiyel yüksek. Okullarımız var olup 4.sınıftan itibaren branşlar belirleniyor ve bizler sürekli Antrenör gönderiyoruz. Bunun amacı hangi çocuk, hangi genç hangi branşta başarılıysa ona yönlendirmek o alanda eğitim vermek ve müsabakalara hazırlamak. Bu anlamda antrenörlerimizin okullardaki beden eğitimi derslerine katılması için yazı yazarak rica ettik ve talepte bulunduk ki yetenek taraması yaparak birinci dönemin sonuna doğru belirlemiş olacağız. okulardan ne kadar branş öğrencisi seçersek potansiyel o kadar iyi olacak. Bizle sporda başarılı öğrencileri alıp burs vererek yatılı olarak kalacakları imkânları sağlıyoruz ve spora daha yakın tutuyoruz. Bunları yaparken de seçilen arkadaşların okul servisliği, yeme içme gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz”.

“Memleketimizin insanı spora olumlu bakmıyor”

“Aziziye’de şu sıkıntımız var aileler çocuklarının özellikle kız çocuklarının spor yapmasına sıcak bakmıyorlar ve göndermiyorlar. Bunun için çok üzülüyorum çünkü spor eğitim kadar önemli bir şey çünkü spor, çocuğu zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak bir disiplin içine sokuyor ve sorumluluk sahibi zeki, çevik ve ahlaklı olmasına katkıda bulunuyor. Sporla uğraşan çocuklar derslerinde daha başarılı olabiliyor ama bunu ailelere bir şekilde anlatmamız lazım ki bunun peşini bırakmayacağız anlatacağız. Başarılı çocukların peşini bırakmayacağız gerekirse ayaklarına gideceğiz, ellerine gideceğiz, rica edeceğiz, ama başaracağız”. 

“Sponsor desteği”

“Sponsor konusunda çok sıkıntı çekiyoruz ve sponsor desteğimiz yok denecek kadar az çünkü sponsor bulamıyoruz. Bizim halkımız spora biraz daha uzak ve bu anlamda halkımızı da spora yönlendiremiyoruz. Devlet haricinde hiç kimse elini taşın altına koymuyor. Normalde sponsorumuz olsa bizim sporcularımızı destekleseler biz daha fazla branşlarda başarılı oluruz. bo çocuklar hepimizin çocukları hep beraber bu çocukları spora yönlendirelim, kötü alışkanlıklardan uzak tutalım, başarılarına ortak olalım. Görüyoruz son zamanlarda artan asayiş olaylarını, zararlı alışkanlıklardan kaynaklı birçok gencimizin çocuğumuzun halini. Bu gibi şeylerin azalarak yok olması için spora yönlendirmemiz gerekiyor”.