Aziziye’den tarım çalışmaları

Aziziye ilçesi bulunduğu bölge itibariyle tarıma el verişli olup binlerce çiftçinin üretim yapmasını sağlıyor.

Tarih: 27.11.2023 15:07
Aziziye’den tarım çalışmaları

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum İlinin batısında bulunan, kuzeyi İspir, güneyi Erzurum, doğusu Erzurum, Batısı Aşkale, kuzey doğusu Tortum ve kuzey batısı Bayburt ili ile sınırlı olan Aziziye İlçesi tarım alanlarıyla Erzurum’da çiftçilik yapanlara olanak sağlıyor. 

Konu hakkında bilgilerini aldığımıza Aziziye Ziraat Odası başkanı Abdussemet Tubay ise Aziziye İlçesinde bulunan çiftçi sayısı ve üretilen ürünlerden bahsetti. 

Tubay, “Aziziye de ekim alanına net rakam vermek yanıltıcı olsa da 3 bin küsür diye düşünüyorum. Aziziye bölgesinde 3 bin 800 tane aktif çiftçimiz var ve bu çiftçilerimiz ağırlıklı olarak buğday ekimleri yapıyor olsalar da Tritikale, Fiğ, Korunga, Yonca, Çavdar ve buna benzer ürünlerde ekiyorlar. Şu an şeker pancarına yönelme oldu ve şeker pancarının dönümünün/hektarının baya arttığını ifade ederken yine ayçiçeğinde de geçen yıla oranla yüzde 30 artış olduğunu söylemek mümkün. Bunların dışında aziziye de patates yapılabilir mi? Yapılabilir çünkü patates o bölgede çok yaygın değil. Yine patatesin yanında Kuru fasulye de aynı şekilde yapılabilir ama çiftçilerimiz ağırlıklı olarak buğday, yer bitkisi olarak yonca, korunga, yulaf ve buna benzer diğer ürünlerin ekimini yapıyorlar.