B sınıfı ehliyette yeni dönem başlıyor!

Yakında başlayacak olan yeni dönemde B sınıfı trafik ehliyeti ile ilgili önemli değişiklikler geliyor. İşte herkesin bilmesi gereken detaylar…

Tarih: 31.12.2023 11:48
B sınıfı ehliyette yeni dönem başlıyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından sürdürülen "Karayolları Trafik Kanunu" kapsamındaki düzenlemeler çerçevesinde, B sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren bir düzenleme üzerinde çalışmalar devam ediyor. 

Bu düzenleme, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilmesini sağlamayı hedeflenirken, bu süreçte yapılan tüm çalışmalar titizlikle tamamlanarak, düzenlemenin 2024’te yürürlüğe girmesi planlanıyor.

A1 SEVİYE EHLİYETLER DE FİYAT ARTIŞI OLACAK

Konu üzerine açıklamalarda bulunan Eğitim Sürücü Kursu sahibi Emir Aşıkoğlu, şu ifadeleri kullandı;

“Yeni gelen düzenlemede 2024 yılında yeni alınacak olan ehliyetlerde 152cc’ye kadar olan A1 seviye motosiklet ehliyeti, bu da 15 KV yapar, olanlar kullanabilecek ve yeni düzenlemeye göre B sınıfı ehliyeti olanlarda aynı şekilde motosiklet kullanabilecekler. Tabi daha öncesinde gerekli eğitimi aldıktan sonra, yani kurslara başvurup gerekli eğitimleri aldıktan sonra ve bu eğitimi tamamladıklarını belirleyen bir belge ile beraber nüfusa gidip ehliyetlerini güncelleyebilecekler.” 

Son olarak ücretler konusuna değinen Aşıkoğlu, “Fiyatlar konusunda ise şöyle bir şey söyleyebilirim; A1 seviye ehliyetler artık 16 yaşından itibaren alınabilen bir ehliyettir, 18 yaşını beklemeye gerek kalmayacak. Ücretler ise şuan da 5 bin 500 civarında bir ücreti vardı. Ancak bir artış olacağı söyleniyor. Yeni düzenleme ile birlikte 7-8 bin TL’yi bulabilir” şeklinde konuştu.