Bahçeli son noktayı koydu

31 Mart´ta yapılacak yerel seçimler için MHP tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Prof. Dr. Serdar Sevimli, Cumhur İttifakı kapsamında adaylıktan çekildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bahçeli son noktayı koydu

 

Nesrin Çetinkaya

AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifak masasında çalışmalar sürerken, karşılıklı jestler de netleşmeye devam ediyor. Meclis´te basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamalarla Erzurum´da Serdar Sevimli´nin aday gösterilmeyeceğini adeta doğruladı. Bahçeli, "Erzurum ?da AK Parti 220 bin oy almış 24 Haziran´da biz 78 bin oy almışız, aday bizden olsun demek Cumhur İttifakı´yla bağdaşmaz adayların seçimidir? dedi.

BAHÇELİ, DUYUMLARI DOĞRULADI

Üç büyükşehirde aday çıkarmayacağını ilan eden MHP, Denizli ve Erzurum adaylarını listeden çıkardı. Son günlerde 31 Mart´ta yapılacak yerel seçimler için MHP tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin, Cumhur İttifakı kapsamında adaylıktan çekildiği bilgisi kulislerde en çok konuşulan konulardan biri oldu. Resmi bir açıklama yapılmadı fakat, Bahçeli, "Erzurum AK Parti 220 bin oy almış 24 Haziran´da biz 78 bin oy almışız, aday bizden olsun demek Cumhur İttifakı´yla bağdaşmaz adayların seçimidir" diyerek Sevimli´nin adaylıktan çekildiği duyumlarını onayladı.

?ADAY BİZDEN OLSUN DEMEK CUMHUR İTTİFAKI´YLA BAĞDAŞMAZ?

1 Nisan günü Cumhur İttifakı´nın çok güçlü bir şekilde uyanacağını vurgulayan Bahçeli, Erzurum ve Denizli´de aday göstermemeleri ile ilgili olarak, "Erzurum´da AK Parti 220 bin oy almış 24 Haziran´da biz 78 bin oy almışız, aday bizden olsun demek Cumhur İttifakı´yla bağdaşmaz adayların seçimidir. Denizli´de de böyledir." İfadelerine yer verdi.