Bakan Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yıl içinde Irak'ı ziyaret etmesi konusunda ön çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ağustosun ikinci yarısında Bağdat'a gideceği öğrenildi.

Tarih: 05.08.2023 14:36
Bakan Hakan Fidan Irak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yurt dışı temasları devam ediyor. Son olarak Macaristan'da mevkidaşı Peter Szijjarto ile görüşen Fidan'ın bundan sonraki durağının Irak olacağı öğrenildi.

Irak Haber Ajansı'na açıklama yapan Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Al-Sahaf, Fidan'ın ziyaretine ilişkin konuştu. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney'i kabul ettiğini belirten Al-Sahaf, bu görüşmede Bağdat ile Ankara arasındaki işbirliğinin gözden geçirildiğini söyledi. Al-Sahaf ayrıca görüşmede ikili ilişkilerin iki dost halkın çıkarına hizmet edecek şekilde güçlendirilmesi ve geliştirilmesinin yollarının da ele alındığını belirtti.

Bu kapsamda ayrıca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yaklaşan ziyareti de ele alındı. Al-Sahaf, "Bakan Fidan'ın bu ayın ikinci yarısında Bağdat'a yapacağı ziyarette kalkınma yolu projesi de görüşülecek" bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'ı ziyaret tarihinin de yakın zamanda netleşmesinin beklendiği kaydedildi. HABER MERKEZİ