BAKAN IŞIKHAN ZAM İÇİN NET TARİH VERDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşına zam yapılması konusunda talimat verdiğini belirtirken, emekli

Tarih: 14.09.2023 11:25 Güncelleme: 14.09.2023 13:45
BAKAN IŞIKHAN ZAM İÇİN NET TARİH VERDİ

28 Şubat tarihinde kabul edilen EYT düzenlemesiyle birlikte Türkiye'deki emekli sayısı 15 milyonun üzerine çıkarken, son yıllarda yapılan seyyanen zamlarla birlikte milyonlarca emekli, en düşük aylık noktasında eşitlendi.

Ödediği primin ne olduğuna bakılmaksınız emeklilerin ciddi bir bölümü, halihazırda 7 bin 500 lira olan taban aylık uygulamasından faydalanırken, Temmuz ayında maaşlara yapılan yüzde 25'lik zammın yalnızca kök maaşa yansıtılması, milyonlarca emeklinin maaşında hiçbir artış yaşanmamasına yol açtı.

Yüksek enflasyon ve sürekli artış gösteren fiyatlar karşısında yaşamını sürdürebilmek için dahi borçlanmak zorunda kalan emekliler, iktidara isyan ederek Meclis'in acilen emekli zammı için toplanmasını talep etti.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ZAM AÇIKLAMASI

Katıldığı bir televizyon  programında  açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, statüsü 4a, 4b, 4c, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı olduğuna bakılmaksızın tüm emekli maaşlarında iyileştirmeler üzerinde çalışıldığını belirtirken, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla en düşük emekli maaşına seyyanen zam uygulanacağını belirtti.

BAKAN IŞIKHAN ZAM İÇİN NET TARİH VERDİ

Emekli vatandaşların aylıklarına yönelik artış çalışması hakkında bir değerlendirme de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

Işıkhan, Şimşek'in sözlerine benzer olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine talimat verdiklerini belirtirken, en düşük emekli maaşında çok net bir artış yapılacağını vurguladı ve emekliler için 1 Ekim tarihini işaret etti.

Işıkhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama dönemine başlar başlamaz zam konusunu Meclis'e getireceklerini belirtirken, TBMM'nin 2023-2024 yasama dönemine 1 Ekim'de başlaması planlanmakta.