Bakıma muhtaç çarşıda esnafı DEDİKODU YIKIYOR

Gürcükapı Yeraltı Çarşı esnafı, çarşının içler acısı durumuna dikkat çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut´tan kendilerine destek çıkmalarını istedi. Esnaf, çarşıya ilgisizlikten kaynaklı asla kab

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bakıma muhtaç çarşıda esnafı DEDİKODU YIKIYOR

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

2002 yılında esnaftan 5´er bin TL toplanılarak yapılan ve 650 bin TL´ye mal olan Gürcükapı Yeraltı Çarşı´sı kaderine terk edilmiş durumda. 120 esnaftan 5 esnafa kadar düşen yeraltı Çarşısı, son zamanlarda madde bağımlılarıyla anılmaya başladı. Çarşı esnafı, bu söylentilerin külliyen yalan olduğunu belirterek, ?biz buranın hem esnafı hem de bekçisiyiz.? dediler.

?Bizi müşterilerimize sorun´ diyen esnaf Tahsin Aktaş, ?Biz 2002 yılından beri burada hizmet veriyoruz. Büyük ümitlerle gelmiştik. Ancak elimizde kalan bu. Çarşının halini görüyorsunuz. Sahipsizlikten bu hale geldi. Tavan akıtıyor, ister istemez bu akıntılar bazı sorunlara sebep oluyor. Ancak son zamanlarda bu çarşı, madde bağımlılarının mekanıymış gibi anılmaya başlandı. Bunun hiçbir gerçeklik payı yoktur. Gece yarısına kadar burada duran arkadaşlarımız var. O saatten sonra da kapılar kilitleniyor. Çarşı iki taraftan da korunaklı olarak esnaf arkadaşlar mevcut. Burada o tür ithamlara ortam oluşturacak hiçbir etken söz konusu olamaz.? dedi.

ARTIK ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Çarşının durumunu gösteren esnaf Ekrem Şentürk ise, ?Biz burada bir sobanın etrafında kendimizi ısıtıyoruz. Buraya bayanı da geliyor, çocuğu da. Belli başlı, sabit müşterilerimiz var. Onlarda olmasa siftah yapamayız. Burada çarşıyı korku, tehlike mekânı göstererek o müşterilerinde gelmesini engellemek bizleri dar ağacında sallandırmaya benzer. Bizler bu çarşının bir an önce bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Hem soğukta donacağız, hem işler kötü olacak, hem de çarşının adı kötüye kullanılacak. Biz buna izin vermeyiz.? diye konuştu.

SAHİP ÇIKAN OLMAYINCA KOLLAR SIVANDI

Çarşıda artık kendi imkânlarıyla düzenleme yapacaklarını belirten esnaf Halil Hançer de, ?Buranın düzenlenmesi için sözler verildi, incelemeler yapıldı. Ancak hiçbir ilerleme olmadı. Bizde kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmaya başladık. Buranın temizlenmesi, kötü görünümünün giderilmesi gibi sorunları gidermek için çalışmalara başladık. Burayı, bizi bilen müşterilerimiz için kolalarımızı sıvadık.? ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARA DAVET

Çarşı esnafı Halil Hançer, Ekrem Şentürk ve Tahsin Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut´u çarşıya davet ederek, kendilerine destek çıkmalarını istediler.