BAKIMSIZ TÜRBELER BİRAN EVVEL GÜNDEME ALIN

Erzurum’daki türbelerin bakımsız olduğu için şehrin önde gelen yetkilileri sözde çalışma başlatmaya hazırlanırken vatandaşlar ise bakımsız türbelerin biran evvel gündeme alınması gerektiğini söylediler.

Tarih: 23.06.2023 22:13
BAKIMSIZ TÜRBELER BİRAN EVVEL GÜNDEME ALIN

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet YILMAZ

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Veyis Efendisi mahallesinde bulunan Öksürük Baba Türbesi ve Habip Efendi mahallesinde bulunan Çifte Kardeşler Türbesi için yetkililerin restorasyon çalışmalarını başlatacaklarını dile getirirken  gelinen son noktada halen Erzurum’daki bütün türbelerin bakımsız olduğu ve türbelere sahip çıkılmasını Erzurum’da ki vatandaşlar bu duruma çözüm bulmaları gerektiklerini söylediler. 

Vatandaşlar, “Erzurum’da ki bütün türbeler bakımsız oldukları için bu haldeler. Neden bu türbelere bakım ve çevresi için restorasyon çalışmalarına başlamıyorlar. Birçok vatandaş buralarda türbe olduğunu bilmiyorlar. Örneğin Öksürük Baba Türbesi’nde bulunan taşlar bakımsız olduğu için bütün taşlar kırıldı. Bu türbeler Erzurum için önemli bir şahsiyet eserleridir. Bu türbelerde yatan zatların hepsi Erzurum için önemli kişilerdir yani. Yetkililerin bu türbeler için el atmalarını istiyoruz. Bu türbelerin bakım ve onarımı yapılsa bu türbelere yabancı turistlerde gezmeye gelebilirler ama şuan bu türbelerin çevresi çok kötü bir durumda ve bakımsız, sahipsiz görünüyor. Öksürük Baba Türbesi’nde ağaçların dallarından türbe içinde ki mezarlar görünmüyor. Erzurum’un yetkililerinden bir an önce bütün türbelerin çevresinin bakım ve onarımı yapılmasını istiyoruz.”