Bakkaldan çok emlakçı var

Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Canlar’dan ruhsat sınırlandırma çağrısı!

Tarih: 31.10.2023 14:51 Güncelleme: 31.10.2023 14:52
Bakkaldan çok emlakçı var

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, Erzurum’da günden güne artan emlakçılar hakkında konuştu. 

www.erzurumgubekasi.com’a özel açıklamalarda bulunan Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, tabela değerinin düştüğünü dile getirdi. Emlakçılığın son dönemde ağırlığını kaybettiğini söyleyen Başkan Canlar, bu konuda yapılması gerekenleri anlattı. 

RUHSAT SINIRLAMASI GETİRİLSİN

Sayıları her gün artan emlakçılar hakkında konuşan Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, ”Artık bu artışa devletin el atması gerekiyor. Çünkü emlakçılık mesleği günden güne değer kaybetmeye başladı. Erzurum Emlak Müşavirleri Derneği olarak her bölgeye sınırlandırma getirilmesini istiyoruz. Eczaneler ve sürücü kursları gibi Erzurum’un nüfus yoğunluğuna göre bölgelere ayrılıp, her bölgede emlakçı sayısının belli olmasını ve belirlenen sayının üstünde ruhsat verilmemesini istiyoruz” dedi. 

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Kimi mahallelerde emlakçı sayısının bakkallardan fazla olduğunu söyleyen Başkan Canlar, “Emlakçı sayısı ürkütücü rakamlara ulaşmaya başladı. Bu sorun hakkında Ticaret Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerimizin harekete geçmesi gerekiyor. Erzurum Emlak Müşavirleri Derneği olarak acil çözüm bekliyoruz ve ruhsat sınırlaması hakkında acil çalışmalar yapılmasını istiyoruz” dedi.