Bakkallar da 2 aylık tatile tepkili

Bakkallar Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, EYOF dolayısıyla 2011´deki gibi öğrencilerin 2 aylığına tatile gönderilmesine tepki gösterdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bakkallar da 2 aylık tatile tepkili

GÜNEBAKIŞ/Muhammed COŞKUN

Bakkal esnafının en büyük geçim kaynaklarında birisinin öğrenciler olduğuna dikkat çeken Bakkallar Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, öğrencilerin 2 ay kadar uzun bir süreyle şehirden uzaklaştırılmasının doğru bir karar olmadığına vurgu yaptı. Başkan Güzelsoylar, 2011 ve EYOF´u örnek göstererek, bir daha ki sefere böyle bir uygulamanın yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Esnafın durumuna değinen Güzelsoylar, ?Bakkal esnafı olarak durumumuz daha önce birçok kez anlatmaya çalıştık. AVM´lerin mantar gibi ürediklerini söyledik. Ancak durum ortada yine de çaresiziz. Artık suç bizde artık başka sebep. Ancak şu anki durumda önemli bir sorun içindeyiz. Bilindiği gibi 11 Şubat´ta 7 günlüğüne EYOF düzenlenecek. EYOF için gelen sporcular ve teknik taraf yurtlarda kalacak. Bu sebepten dolayı üniversite öğrencilerimize 2 ay kadar uzun bir süreliğine tatil verildi. Bu kararı 2011 oyunlarında da yaşadık ve sonuçları gördük. Esnaf olarak zor bir zaman geçirdik. Fakat ders alınmamış ki yine aynısı yapıldı. Bizler organizasyona karşı değiliz. Bu yolda verilen bazı kararlara karşıyız. Neden öğrenciler 2 ay kadar uzun bir süreliğine uzaklaştırılıyor ki? Biz bakkal esnafı olarak en çok öğrencilerden yararlanıyoruz. Bizim istediğimiz bu durum göz önünde bulundurularak, bundan sonra yapılacak organizasyonlarda öğrencinin bu kadar uzun süreliğine gönderilmemesi için kararlar alınmalı.? dedi.