BALIK ET VE TAVUK FİYATLARINDAN UCUZ

Erzurum’daki vatandaşlar balık fiyatlarının tavuk ve et fiyatlarından ucuz olmasından dolayı hamsiye yoğun ilgi gösterdi.

Tarih: 20.10.2023 17:12
BALIK ET VE TAVUK FİYATLARINDAN UCUZ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Balık fiyatının tavuk ve et fiyatlarından çok ucuz olduğunu ifade eden Balık satıcısı esnaflar, balığın cebi yakmayan tek besin kaynağı olduğunu söyledi.

Esnaf " Şuanda balık fiyatları 80TL’ den satışa sunuyoruz. Vatandaşımız balık fiyatının ucuz olmasından dolayı daha çok hamsiye rağbet gösterdi. Etten ucuz, tavuktan ucuz. Cebi yakmayan tek sağlıklı besin.  Vatandaşımızı balığa doyuracağız dedik ve sözümüzü tutuyoruz. Şu an hangi eve girerseniz girin her evde palamut vardır. Dondurucuda ya da alt dolaplarda insanlar kışlık hazırlığı yaptı. Halkımız mutlu olduğunu ifade edebilirim. Piyasaya bakıldığında bir tavuk dönerin bile 30 lira olduğu dönemde palamudun tanesinin 25 liraya kadar düşmesi inanılması zor bir şey. Ama biz bunu başardık. Şuan en cazip et türü balıktır. Balıkçılar olarak halkımız için elimizden geleni yapıyoruz. Kimseye pahalıyı yaşatmayacağız olabildiğince en uygun fiyatlardan gideceğiz. Balık fiyatlarını duyan geliyor. Şu an denizlerde balıklar bulunmuyor çünkü balıklar soğuk taraflara ve dip bölgelere kaçıyor bir kaç aya daha bol mahsul tezgâhlarda yerini alır.  Balık fiyatları 80 - 100 TL arasında değişiyor. Havaların soğuması ve yağmurların başlamasıyla balıkta artış olacağından dolayı fiyatlarda da elbette düşüşler görülecek. Şuan ki fiyatlarla 1 kilo hamsi ile bir aile doyuyor.  Vatandaşın da alımı bu sebepten balık yönünde olmaya başladı. İstavrite çok talep vardı, hamsi artınca vatandaşın tercihi o yöne kaydı. Balık tavuk veya et gibi değildir. Balıketi çok faydalı ve sağlıklıdır. Kış mevsimlerinde olduğu gibi her mevsimde tüketilmektedir. Fakat kış aylarında özellikle de yağışlı günlerde daha çok tüketilmektedir. Balık satışlarından mutluyuz.”