BALONCU GENCİN İSYANI YÜREK BURKTU!

Erzurum’da balon satarak evini geçindirmeye çalışan esnaf gencin söyledikleri, gündem oldu.

Tarih: 13.07.2023 17:46 Güncelleme: 13.07.2023 23:12
BALONCU GENCİN İSYANI YÜREK BURKTU!

www.erzurumgunebakıs.com /Muhammet Yılmaz 

Kirada oturduğu evin sahibinin Afganlı bir sığınmacı olduğunu dile getiren balon satıcısı Kadir Hizan, onlarca iş ve istihdam sözü aldığı halde verilen sözlerin hiçbirisinin yerine getirilmediğini söyledi. 

Hizan, yetkililerden Erzurum’da ki işsiz gençler için istihdam sağlanmasını ve işverenlerin sığınmacılara karşı tutumlarını değiştirmesi gerektiğini ifade etti. 

Hizan, “İsmim Kadir soy ismim Hizan. 30 yaşındayım. Erzurum’da tanesi 40 TL’ye balon satıyorum. Evliyim ve bir çocuğum var. Balon satarak kirada oturduğum evimi geçindirmeye çalışıyorum. Geçmişte işlediğim bir suçtan dolayı kimse bana iş vermiyor. Kaç kere Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den, Vali Bey’den ve daha birçok yetkiliden iş sözü aldım, her yerde çalışırım dedim her işi yaparım dedim. Ancak arkama baktığım zaman benim ismimi bile hatırlamıyorlar. Biz bu memleketin çocuklarıyız. Benim gibi daha binlerce işsiz genç var. Burada Afganlı’lar, Suriyeli’ler çalışıyor ama biz iş bulamıyoruz. Bu durumun en büyük nedeni de iş verenlerin hilekâr tutumlarıdır. Bizi işe alıp fazladan para vermemek için çalışan sığınmacılara 4-5 bin TL verip onları çalıştırıyorlar. Dolayısıyla biz iş bulamıyoruz. Sadece büyüklerimizden yardım istiyorum başka diyecek bir şey bulamıyorum. Ben hastaneye gittiğimde çocuğum sigortasız olduğundan dolayı para vermek zorunda kalıyorum. Şu an benim evimin sahibi Afganlı, bana ev kiralamıyor evden çıkmamı istiyor. Adamların sürdükleri arabalara bakıyorum, ömrümde binmediğim arabaları kullanıyorlar. Devlet kendi evlatlarının arkasında durmuyor, onların arkasında duruyor. Yarın öbür gün burada savaş çıktığı zaman burada yine biz kalacağız, devletimizi yine biz savunacağız. Bizi ellerinin tersiyle itmesinler. Erzurum’da onlarca kapalı fabrika var. Neden açılmıyor, neden istihdam sağlanmıyor? Anlayamıyorum gerçekten. Durumumuz bu şekildedir. Konuşacak çok şey var ama gerçekten sesimiz kimseye gitmiyor ya da giden yerlerde bizi duyunca kulaklarını kapatıyorlar. Teşekkür ederim.”