Bankalar Sicil Affı tanımıyor

Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, sicil affına yönelik açıklamalarda bulundu. Bankaların büyük heyecanla beklenen SİCİL AFFI kanununu tanımayarak yok hükmünde sayması ve yetkililerin de bu konuda sessiz kalmalarından yakı

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bankalar Sicil Affı tanımıyor

Nesrin Çetinkaya

Bankaların Sicil Affı kanununu yok sayması karşısında esnafın sorunlarının daha da büyüdüğünü dile getiren Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, kamu bankalarına ve özel finans kurumlarına günü geçmiş hiçbir ödeme olmadığı halde bankaların sadece üç beş gün geciken ödemeler nedeni ile skorlama puanlarını düşürdüğünü belirtti. Bu sebeple bankalar nezdinde sahtekar durumuna düşülerek rencide edilen esnafın çek dâhil bankaların hiçbir hizmetinden faydalanamadığını söyleyen Karaca, esnafın en büyük beklentisinin kapitalist sistemin getirdiği bu lanetli skorlama sistemine bir kararname ile son verilmesi olduğunu kaydetti.

?SKORLAMA SİSTEMİNE BİR AN ÖNCE SON VERİLMELİ?

Esnafın en büyük beklentisinin skorlama sistemine bir son verilmesi olduğunu söyleyen Karaca, konuya ilişkin olarak açıklamalarını sıralayarak, ?Bankaların, büyük heyecanla beklenen SİCİL AFFI kanununu tanımaması ve yok hükmünde sayması karşısında yetkililerin de bu konuda sessiz kalmaları, esnafın sorunlarını daha da büyütmüş görünüyor. Takipte ve icralarda borcu olan esnaf için bir diyeceğimiz yok, kamu bankalarına ve özel finans kurumlarına günü geçmiş hiçbir ödemesi olmadığı halde bankaların kendi iç sistemleri ile alakalı olan ve sadece ödemeleri üç beş gün gecikmeli yapıldı diye skorlama puanları düşük seviyelere düşen ve bu nedenle haksız bir şekilde bankalar nezdinde sahtekar durumuna düşülerek rencide edilen esnafımız, çek dâhil bankaların hiçbir hizmetinden faydalanamıyor. Esnafımızın en büyük beklentisi kapitalist sistemin ülkemize getirdiği bu lanetli skorlama sistemine bir an önce bir kararname ile son verilmesidir? şeklinde konuştu.