BARDAK MISIR’A ERZURUM’DA BÜYÜK İLGİ

Mevsim ve yer gözetmeksizin, yılın tüm zamanlarında ve her yerde satışı mümkün olan mısırın; hedef kitlesinin yaş aralığı da oldukça geniştir.

Tarih: 13.03.2024 13:40
BARDAK MISIR’A ERZURUM’DA BÜYÜK İLGİ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Her yaş kesiminden insanın damak zevkine hitap eden bu eşsiz lezzet; bardakta mısır, közde mısır ve süt mısır olarak cadde ve sahillerde karşımıza çıkabilir. Her mevsim satışının mümkün olmasının yanı sıra yaz aylarında sokaklara ayrı bir coşku katan mısır arabaları, ekstra ilgi görmektedir.  

Bu denli ilgi gören bir yiyecek, haliyle seyyar satıcıların tezgâhlarının da gözdesi haline gelirken yaz kış satışı devam eden bardak mısır, Erzurum’da ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kış aylarında bardak mısır satışlarının oldukça güzel olduğunu ifade eden Bardakta Mısır satıcısı Kadir Çevik, gençlerin ve çocukların daha çok haşlanmış mısır tercih ettiğini bardağının ise 15 TL’den satışa sunduklarını söyledi.

Çevik, “Kış aylarında bardak mısır satışlarımız oldukça güzel. Yaz aylarında pek bardak mısır’a kimse ilgi duymazken, kış aylarında satışlarımız çok şükür iyi oluyor. Günlük ortalama 100 ile 150 arasında bardak arasında satış yapıyoruz. Erzurum’da bardak mısır iyi tutuldu. Bardakta mısırın atası haşlamalık mısır kendinden söz etmeye değen nostaljik ve yöresel üründür. Ekolojik yöntemler ile yetiştirmiştir. Vatandaşlar bazıları kaynamış mısırı tercih ediyor. Müşterilerin yaş grubuna göre mısır satma çeşitleri de değişiyor. Çocuklar ve gençler daha çok taneli bardak süt mısırı isterken orta yaş grubundakiler ise haşlanmış mısır tercih ediyorlar. Mısır alırken en çok dikkat edilen husus ise mısırın iyi haşlanmış ve taze olmasına dikkat ediyorlar. Mısırlarımızı bu yüzden günlük taze kaynatıyorum mağlubunuz havalar sıcak ve mısırların ekşime durumu da var. Bu yüzden çok dikkat ediyorum halkın sağlığını tehlikeye atacak bir durumu oluşturmadan günlük ve taze mısırlarımı pişiriyorum. Daha çok akşamları satış oluyor.  Güzel bir iş fakat her işte olduğu gibi bu mesleğin de zorlukları var. Bazıları ise  bardakta tanelenmiş mısırı tercih ediyor.  Bardağına göre 1, 2 ve 3 liradan satışa sunulan bardakta mısırlar, isteğe bağlı olarak çeşitli sos ve baharatlarla da servis ediyoruz. Satışlarımız şu anda çok iyi. Tutulmaya da devam edecek gibi. Bütün vatandaşlarımızı bardak mısır lezzetini tatmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.