Başkan ERGİN Tekman´ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Sebebi İle Bir Mesaj Yayınladı

Tekman ilçesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi´nin yıldönümü dolayısıyla Tekman Belediye Başkanı Mustafa Ergin bir mesaj yayınladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Başkan ERGİN Tekman´ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Sebebi İle Bir Mesaj Yayınladı

Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü ve Tekman´ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda Başkan Ergin şu cümlelere yer verdi, ?18 Mart´ın bizim için önemi çok büyük. 18 Mart Aziz milletimizin zaferle sonuçlandırdığı bir tarih. Unutulmaması, unutturulmaması gereken bir tarih olan 18 Mart´ta hem Çanakkale Zaferi ve hem de güzide ilçemiz Tekman düşman işgalinden kurtulmuştur.

Bu önemli ve değerli günde o günleri yad etmek, yeniden hatırlamak, hatırlatmak gerekir. Büyük bir azimle kazanılmış olan Çanakkale Zaferi, Milletimizin önemli başarılarından biri olarak tarihimizin altın sayfalarına işlenmiştir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi´yle kıyılarımıza kadar gelen düşman güçlerin desteklediği işgalci donanmaya,  ecdadımız büyük bir yenilgi vermiştir. Her türlü silah ve teknolojik üstünlüğe sahip güçlü düşman ittifakına karşı, her zaman olduğu gibi Aziz Milletimizin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık ve kahramanlık duyguları galip gelmiş ve kat kat üstünlüğü olan işgalci güçler mağlup olmaktan kurtulamamış, bu zaferle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin de tohumları atılmıştır.

Tarihin her safhasında ve sayfasında olduğu gibi Aziz Milletimize karşı küresel güçler ve içerden onlara destek veren işbirlikçilerinin hain emelleri 1918 yılında ilçemiz Tekman´da da bozguna uğratılmıştır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları korumak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da içerde ve dışarda mücadelemiz devam edecektir. Bu mücadelelerimiz devam ederken, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini de idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı da kendimize bir borç bilmek, en kutsal görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Çanakkale Zaferinin ve Tekman´ın düşman işgalinden kurtuluşunun dönümünü kutluyor,  başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.?