Başkan Araz’dan 5 Bin TL İkramiye Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Emeklilere 5 Bin TL İkramiye” konusunda Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz açıklamalarda bulundu.

Tarih: 12.10.2023 19:21
Başkan Araz’dan 5 Bin TL İkramiye Açıklaması

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

“Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 5 bin TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler kapsam dışı kaldı ve bu kapsam dışı kalan kişilere karşı haksızlık yapılarak adil bir karar verilmedi” ifadelerini kullanan Araz, açıklamalarına; “Bizde onun için gereken mücadeleyi veriyoruz ki verilen bu kararın tüm emeklileri kapsaması için. Cumhuriyetimizin 1000.yıl nedeniyle bir defaya mahsus olmak üzere verilecek ve bundan da tüm emeklilerimizin dul ve yetimlerimizde dâhil olmak üzere herkesin yararlanması için gereken neyse o mücadeleyi veriyoruz. Bu konuyu da yine cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın takdirine bırakmışız inşallah sonu da bizim beklediğimiz şekilde sonuçlanır ve tüm emeklilerimiz 5 bin TL ikramiyeden yararlanması için gereken mücadeleyi vereceğiz, vermeye de devam ediyoruz.” şeklinde devam etti. 

Vatandaş tepkili 

“Normalde bu hayat şartlarında 5 bin TL gerçekten sus payı mı diyelim, ne diyelim bilmiyorum ama 5 bin TL bugün okula gitmeyen, çocuğa 100 TL verildiğinde baba dalga mı geçiyorsun diye bir ibare kullanıyorken, enflasyonun bu kadar başını alıp gittiği dönemde bir defaya mahsus 5 bin TL emekliye çok bir para değil. Artı çalışan emekliler kapsam dışı bırakıldığı zaman adil bir uygulama da olmuyor. Bunun için hükümetimizden Sayın cumhurbaşkanımızdan tek temennimiz o kapsam dışı kalan emeklilerimizin de bu haktan yararlanması.” 

Mehmet Şimşek’in bütçe tasarısına tepki

“Ekonomi kötü bütçemiz yok bizlerde diyoruz ama o zaman da el birliğiyle elimizi taşın altına koyalım” şeklinde konuşan Başkan Araz, “Bizler Emekliler olarak zam istemiyoruz isteğimiz piyasanın sabit kalması. Ben eskiden aracıma 250 TL’lik Tüp atıyordum beni 10 gün rahatlıkla getirip götürüyordu şimdi 10 gün değil üç gün ancak yetiyor. Biz zam istemiyoruz piyasa sabit tutulsun, enflasyon düşürülsün bunların hepsi için birlikte çaba verelim.” dedi.

Emekliye verilen zammın bütçeyi aştığını ancak milletvekillerinin maaşlarının bütçeyi aşmadığını ifade eden Başkan Araz, 7 bin 500 TL alan bir emeklinin kış memleketi olan, doğalgazın 3 bin TL’lere kadar gelebildiği bir yer olan Erzurum’da nasıl geçinecek vurgusunda bulundu.

“Bugün 5 liraya aldığım bir malzemeyi yarın gidiyorsun 10 liraya alamıyorsun. Belki hükümetin gücü bu kadar ona bir şey demiyorum hep birlikte bu vatan millet bizimdir ama bir yerde de 7 bin 500 TL maaş alan ve evi kira olan kişi kış memleketi Erzurum’da nasıl geçinecek? Emekliye 5 bin TL ikramiye bütçeye göre getiriliyorsa peki bu milletvekillerine verdikleri maaşları yani kendi prosedürlerine göre 75 bin TL olan emekli vekilin maaşını, yine başka kurumlarda çalışarak toplam aylık geliri 250 bin lira olan bütçeye külfet getirmiyorlar da emekliye verdiği o da bu sene verdiği ve bir defaya mahsus verdiği 5 bin lira mı bütçeye külfet getiriliyor?”