Başkan Çalık’tan ÇIBAN Benzetmesi

Erzurum Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, “İsrail batıdan güç alarak katliamların devam ediyor”

Tarih: 21.10.2023 18:24
Başkan Çalık’tan ÇIBAN Benzetmesi

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Türkiye’de ki ana gündemin Filistin ve Gazze’de yaşanan olaylar olduğunu ifade eden Erzurum Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, İsrail’i İslam ülkelerinin ortasında çıkmış bir “çıban”a benzetti. 

“Türkiye’de şu an da ana gündemimiz Filistin ve Gazze’de yaşanan hadiselerdir. Bildiğiniz üzere İsrail 75 senedir, bu coğrafyaya geldiği günden beri İslam ülkelerinin ortasında bir çıban olmuş ve hergün ortadoğu’da kan ve gözyaşına sebep olmuş bir terör devletidir. Batıdan güç alarak katliamlarına her geçen gün yenisini ekliyor. Burada bazı kendisinin oluşturmak istediği algıyla Haması suçlu göstermeye çalışmaktadır.” 

“Bizim Dönemimizde Bir Müslüman’ın Burnu Dahi Kanamamıştı” 

“İsrail için sürekli, batı devletlerinden gelen destek çağrısına karşılık İslam ülkelerinin henüz bir araya gelemediğini görüyoruz. Çok cılız, taraflarını bile belirlemeyecek kınamalar ile bu işi geçiştirmeye çalışıyorlar. Burada hükümetimize ve İslam ülkelerine tavsiyemiz mutlaka İslam Ortak Barış Gücü oluşturularak İsrail’e gönderilmesidir. Erbakan hocamız 1996-1997 yıllarında bunu yaparak İsrail’e bir Türk askeri göndermiştir ve bizim iktidarımız döneminde bir müslümanın bile burnu dahi kanamamıştır. Dolayısıyla iktidarlar cılız kınamaktan ve ihtidal çağrılarının dışlında başka bir şeyler yapmamaktadırlar. İnşallah gerek ülkemiz gerekse diğer İslam ülkeleri bu vesile ile bir araya gelir ve İsrail’i de bu bölgeden uzaklaştırırlar. Bu bölgeye huzurun gelmesini istiyorsak, İsrail’in buradan gitmesi gerekiyor.”