BAŞKAN EFE İSYAN ETTİ,” ENGEL ÇIKARMAYIN”

Engellilere ayrılan park yerlerinin engelli olmayan vatandaşlar tarafından işgal edilmesi, engelli bireyler arasında büyük bir rahatsızlığa ve tepkiye neden oluyor.

Tarih: 22.11.2023 17:28
BAŞKAN EFE İSYAN ETTİ,” ENGEL ÇIKARMAYIN”

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

 Son zamanlarda Erzurum genelinde engellilere ayrılan park yerlerinin işgal edilmesi konusu artan bir sorun haline geldi.

Engelliler, özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayrılan bu park alanlarının işgal edilmesinin, günlük yaşamlarını zorlaştırdığını ve toplumsal farkındalık eksikliğine işaret ettiğini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, bu durumun sadece fiziksel açıdan değil, aynı zamanda psikolojik olarak da olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekiyor. Özel ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla zaman harcamak zorunda kaldıklarını, bu tür durumların sosyal dışlanmaya ve ayrımcılığa yol açtığını söyledi.

Efe,”  Uzun bir süredir dikkatimi çeken bir konu var. Engelli vatandaşlarımıza ait oto park yerlerinin sapa sağlam insanlarımız tarafından işgal edilmesi. Engelli insanlarımıza yardımcı olmayı bırakın önümüze yeni engeller çıkarmayın yeter. Bizler sadece verilen haklarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Ama insanlar o kadar açgözlü engelliler için ayrılmış oto parkları utanmadan ve sıkılmadan park ediyorlar. Lütfen biraz duyarlı olun. Bu kadar vurdumduymaz olmayın. O kadar çok bizler için ayrılan yerleri almayı istiyorsunuz o zaman bizlerin de engelini alın ve yerimizi değişelim sizlerle ne dersiniz? Engelli vatandaşlar, bu park yerlerinin işgal edilmesi nedeniyle alışveriş yapmak, doktora gitmek veya diğer günlük faaliyetleri gerçekleştirmek için uygun park yeri bulmanın giderek zorlaştı. Birçok araç park yerinde engellilere tahsis edilen yerler ne yazık ki gasp edilmiş durumda. Engellilerin yerine park yapılan araç sürücülerine para cezası veriliyor ama denetimler yeterli olmayınca mağduriyetler giderilmiyor.”