Başkan Göğebakan’dan Açıklama Geldi!

Geçtiğimiz günlerde bir boşanma davasının sonunda taraflardan birisi karşı tarafın avukatına eylemde bulunmuştu. Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, konu hakkında ki düşüncelerini Günebakış Gazetesi’ne aktardı.

Tarih: 29.10.2023 17:01
Başkan Göğebakan’dan Açıklama Geldi!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Yargı görevini yerine getiren avukata karşı işlenen suçlar, hâkime ve savcıya işlenmiş gibi kabul edildiğini ifade eden Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, “Bu çok ağır bir suçtur, cezası da ağırdır. Avukat sadece görevini yapıyor, kimse onları işiyle özdeşleştirmesin” dedi. “Boşanan birisinin avukatlığını yapmak avukatın boşandırdığı anlamına gelmiyor. Avukat sadece vekildir, sadece işini yapar” şeklinde konuşan Göğebakan, “Bu yüzen bu husumeti avukata yönlendiren vatandaşlar çok yanlış yapıyorlar. Bunun cezası söylediğim gibi çok ağırdır. Avukat cinayet işleyen bir kişinin avukatlığını yaptığında, cinayeti işleyen kişi avukat değildir. Avukat, cinayeti işleyenin akrabası veya suç ortağı değildir, sadece vekildir işini yapar. Herkesin savunmaya ve savunulmaya hakkı vardır” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayda davanın karşı tarafı avukata ve polise saldırdığını söyleyen Başkan Göğebakan, 2’si kadın 3 kişinin gözaltına alındığını, sonrasında 1’i kadın 2 kişinin tutuklandığını söyledi. 

“Çok Ağır Bir Şekilde Cezalandırılacaklarını Düşünüyoruz”

Tutuklanan şahısların, sonrasında mahkeme de avukatımızdan özür diyoruz, çok pişmanız sözlerinden sonra mahkemenin tutukluk sürelerini yeterli bularak tahliye ettiğini ifade eden Göğebakan, sözlerine, “Tabi bu dava bitmedi. Çok ağır bir şekilde cezalandırılacaklarını düşünüyoruz şeklinde devam etti. “Bu yüzden vatandaşlarımızdan özellikle istirhamımız avukat davanın tarafı değildir” şeklinde konuşan Talat Göğebakan sözlerini “Her iki tarafında avukatı vardır. Kendi avukatları, nasıl kendi eylemlerinin ortağı değilse karşı tarafın avukatı da ortak değildir. Avukata herkes iyi davranmalıdır. Çünkü herkesin avukata ve hukuka ihtiyacı vardır. Ayrıca yargı görevini yerine getiren bir avukata karşı yapılan bu tür eylemlerin cezası da çok ağıdır. Yapılan bu eylemlerin cezası hâkime ve savcıya yapılan eylemle aynı şekilde cezalandırılır. Ben vatandaşlarımızın sağduyularına güveniyorum. Umarım bunun gibi olaylar tekrarlanmaz” şeklinde sonlandırdı.