Başkan Gökcan’dan 4 Aralık mesajı

Türk İş Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Gökcan, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Tarih: 04.12.2023 17:17
Başkan Gökcan’dan 4 Aralık mesajı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Başkan Gökcan mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Bugün, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle, maden ocaklarında fedakârca çalışan, emekleriyle ülkemize büyük katkıda bulunan tüm maden işçilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Madencilik sektörü, ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli bir role sahip, ancak bu zorlu mesleği icra eden emekçilerimizin özverisi ve dayanışması da takdire şayandır” 

Gökcan yayınladığı mesajın devamında, madencilerin ekonomik açıdan ayrıcalıkları olması gerektiğini dile getirdi.  

“Maden sektöründeki çalışanlarımıza iş sağlığı ve güvenliği konularında daha sıkı önlemler almayı taahhüt ediyor, bu alandaki sorunların çözümü için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Her bir madenci kardeşimizin selameti bizim için son derece kıymetli. Ayrıca dünyanın neredeyse en tehlikeli şartlar altında çalışılan işlerden birisi olan madencilik sektöründe çalışan işçilerimizin yaşamlarını daha rahata indirgemek için ekonomik açıdan ferahlık sağlanması elzemdir. Bugün, madencilik sektöründe yaşamını yitiren tüm madenci kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum.”

Sözlerine, “Onların hatırasını yaşatmak adına daha güvenli ve sağlıklı bir madencilik sektörü için birlikte çalışmaya devam edeceğimize inanıyorum” ifadeleriyle devam eden Başkan Gökcan, “Tüm maden işçilerimize teşekkür ediyor, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum, saygılarımla” şeklinde konuşarak mesajını sonlandırdı.