BAŞKAN GÖKÇAN’DAN KINAMA MESAJI

Türk İş Erzurum İl Temsilcisi ve Demir yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan, İsrail ‘in Filistin’e yönelik saldırısını şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

Tarih: 17.10.2023 18:39
BAŞKAN GÖKÇAN’DAN KINAMA MESAJI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

İngilizlerin 1917’den sonra Avrupa’dan Yahudi kökenli aileleri getirdiklerini ifade eden Türk İş Erzurum İl Temsilcisi ve Demir yol İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökcan, 1947 yılında İsrail devleti kurulduğunu dile getirdi.

Gökçan,”  Şu an da gündemimizde 11 gündür İsrail’in Hamas’a başlatmışmış olduğu saldırı ve İsrail’in topyekûn bir asimilasyon hareketidir. Gazze’de bir soykırım yaşanıyor. Tabi ki bu geçmişte bizim tarihi bilgilerimizde doğru değil çünkü yok Filistinliler toprak sattı yok savaşından dolayı biz Filistin’i İngilizlere kaybettik. İngilizlerde 1917’den sonra oraya Avrupa’dan Yahudi kökenli aileleri getirdiler. Hiçbir zaman bir Müslüman semitizmi, bir dindarı dışlayamaz ve bütün dinlerde de özgürlük vardır. Hiçbir zaman Osmanlı bunu yapmadı ama İngiliz ve Siyonizm bunları yaptı. 1947’den sonra İsrail devleti kurularak 1952’de de tahkimatla beraber orada çok az nüfuz olan Yahudileri Rusya’dan getirerek çoğalttılar orada bulunan Filistinlileri, bir dünya Siyonist politikası olarak Filistinlileri bir devlet olmaktan çıkardı ve tamamen İsrail Siyonizm toprağı haline getirdiler. Bir Müslüman olarak yıllardır o topraklarda hâkimiyet süren, bir ceddin torunları olarak, birde insani olarak baktığımız zaman çocukların ölümüne mazeret uyduracak bir toplum değiliz, o yapıya da sahip değiliz çünkü orada insanlık ölüyor. Biz her şeyden önce eşrefi mahlûkat olarak yaratılmış insanlarız bu insanlığı süsleyen ve o mertebeye kavuşturan da inançlarıdır yoksa biz bu yer yüzene hayvanlar gibi üremek ve sadece karnını doyurup hiçbir sorumluluk almadan dünyayı terk eden bir yapıda yaratılmadık. Diyor ki, insanız olarak Asya’nın bir ucunda veya Avrupa’nın diğer ucunda bir insanı Müslüman kardeşinin ayağına diken batsa diğer uç da ki Müslüman o yarayı hissetme mecburiyeti var. Bunun önüne bir şeyler koyarak bu zihniyetten uzaklaşmak insanın kendi korkaklığının eseridir.”

Ayı’dan post düşmandan dost olmaz

“Yapılmış hataları konuşmakla şu anda ki İsrail zulmünün önüne geçilemez sadece kendini haklı çıkarmak için bahane aranmış olur. O dönemde ne olmuşsa olmuş, koskoca birinci dünya savaşında hiç bizim emperyalist gelişme amacımız yoktan birden bire biz midilli ve yavuz isimli gemilerin bizim limana sığınmasıyla birinci dünya savaşında otomatikman kendimiz Almanların yanında bulmuşuz ve birinci dünya savaşından sonra da en büyük zararı Osmanlı devleti görmüştür. Osmanlı toprakları darmadağın olmuş Hicaz, Suriye, Şam, dün ki bizim topraklarımız birden bire küçülmüş ve bizim istediğimiz şekilde (misakı milli) değil de kendi cetvelleriyle çizmiş oldukları araya da bir tane Ermenistan olarak koydukları devlet Türk devletleriyle bağımızı keserek, buraya da bir tane Avrupalı emperyalizmin, Siyonizm’in karakolu olarak bir devlet kurmuşlar. İslam birliğini bozarak hilafeti de kaldırıp bizi sadece Avrupa’nın bile uygulamadığı laik bir sistemle karşı karşıya koymuşlar. Laikliği de yıllardır uygularken dinlere aynı uzaklıkta bir hukuk sistemi değil de sadece bunları kamuda Müslüman kispeti giymeyeceksin, Müslüman olarak yaşamayacaksın ve onu ön görmeyeceksin, nasıl biz kurtuluş savaşı vermişsek onun peşine de bir sürü Müslümanların aleyhinde kanunlar çıkartılarak bu süreç buralara gelmiş. Bunları konuşup bunlarla vakit geçirmenin büyük bir devlet oluşumunda hiç birinin bir katkısı yok. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin bu bölgede yaşayabilmesi için, bu bölgede daha güçlü olabilmesi için emperyal güçlerin bu bölgede ki yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürmek için yapmış oldukları projelerin karşısında nasıl durabilmemizi düşünmemiz ve oraya kafamızı yormamız lazım. İsrail’in Gazze’ye gücü yetmiyor mu ki? Amerika, İngiliz gemileri binlerce kilometre ilerden gelmiş Gazze’nin açıklarında bizim Marmara, bizim doğu Akdeniz projemiz orada petrol veya uranyum yataklarıyla alakalı doğalgaz yataklarıyla alakalı çalışmalarımız varken, Amerika’nın koskoca savaş gemileri gelmiş bir Gazze için bu yalana da bizim inanmamızı bekliyorlar. Tabi ki ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, NATO’da beraber olduğumuz bir Amerika Suriye’de bizim SİHA'mızı vurabilecek kadar namussuz olabiliyor. Bunlardan dost olmaz, müttefik olmaz. Türkiye’deki  vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir.  Türkiye’nin gerçek dostlara ihtiyacı var. Ayı’dan post düşmandan dost olmaz”