Başkan Gürsoy velilere seslendi!

“Her öğretmen bir anne yarısı ve bir baba yarısıdır”

Tarih: 19.11.2023 16:02
Başkan Gürsoy velilere seslendi!

www.erzurumgunebakiscom / Muhammet YILMAZ 

Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ikinci çeyreği hakkında açıklamalarda bulundu.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk çeyreğini tamamlandığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 No’lu Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, “Birinci ara tatil bitti. İkinci çeyrek başlıyor. İkinci çeyrekte bütün öğrencilerimizin daha motive, daha hazır bir şekilde geleceklerini umarak verimli geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

“Başarılı bir eğitim öğretim-öğretim yılı olması açısından öğrencilerimizin, öğretmenlerinin vermiş olduğu sorumluluklara riayet etmesi kendi başarıları açısından çok önemlidir” şeklinde konuşan Gürsoy, velilere çağrıda bulundu.

“Öğretmenlere karşı şiddetin, hiddetin ve baskının çok fazla olduğu bir dönemden geçiyoruz. Unutulmamalı ki her öğretmen bir anne yarısı ve bir baba yarısıdır. Hiçbir öğretmen hiçbir öğrencisini kötü olsun diye güdülemez, öğrencisine kötülük yapmak gibi bir niyeti olamaz. Belki milyonda bir örnekler karşımıza çıkabiliyor ama bütün öğretmenler, öğrencilerinin başarıları için canla başla çalışmaktadırlar. Velilerin öğretmenlere yaklaşımları bu minvalde olmalı. Öğretmenleri suçlayan, öğretmenlere öğretmenlik öğreten velileri kesinlikle kabul etmiyoruz. Velilerimizin çocukları kendileri için ne kadar kıymetliyse, öğretmenleri içinde o çocuklar o kadar kıymetlidir. Bu bilinçle hareket edilmeli. En ufak bir şey de öğretmenleri suçlayan bir dille okula giden veliler, maalesef öğrencilerinin başarılarını olumsuz etkilemektedir” 

“VELİLERİN BİRİNCİL GÖREVİ…”

“Öğrencisini seven veli öğrencisinin yanında, öğretmeninin aleyhinde veya öğretmenini kötüleyen, öğretmene yakışmayacak bir tavırlar konuşmamalıdır” diyerek sözlerine devan Başkan Gürsoy, öğrencilerine, öğretmenler her ne yapıyorsa öğrencilerin yararınadır, fikrini aşılamalarının velilerin birincil görevi olması gerektiğini söyledi.

Açıklamalarının devamında, öğretmene gösterilmesi gereken saygının öğrencinin yanında gösterilmesi gerektiğinden bahseden Başkan Gürsoy, ifadelerine şöyle devam etti:

“Öğretmeni, öğrencisinin karşısında onure etmek öğrencinin büyük küçük kavramını, saygı gösterilmesi kişiler kavramını, kavramalarına yardımcı olacaktır. Öğretmenine saygı göstermeyen, anne babasından öğrendiği olumsuz tutumlarla yaklaşım içerisine giren çocukların, öğretmenden bir şey alma ihtimali kalmamaktadır. Dolayısıyla öğrencinin öğretmene güvenmesini, inanmasını, öğretmenin vermiş olduğu görev ve sorumlulukların kendi faydasına olacağına olan inancının artırarak eğitim-öğretime başlamasını şiddetle öneriyorum. Olumsuz örnekler olduğu zaman, öğrencinin yanında tartışılmamalı veya konuşulmamalı. Okul idaresi, öğretmen ve veli işbirliği içersinde bu sorunların üstesinden gelinebileceği unutulmamalıdır. Özellikle velilerden isteğimiz budur.”