BAŞKAN KULANŞİ'DEN DÜNYA HASTA HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Ömer Faruk Kulanşi, 26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Tarih: 25.10.2023 17:51
BAŞKAN KULANŞİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edildiğini ifade eden Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Ömer Faruk Kulanşi, hasta haklarının amacı insan sağlığının yüksek düzeyde korunmasını ve sağlık hizmetlerinin yüksek kalitede verilmesini sağladığını söyledi.

Kulanşi,” Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir. Hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumlulukları bilmesi, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır. Tüm bu hasta haklarının amacı insan sağlığının yüksek düzeyde korunmasını ve sağlık hizmetlerinin yüksek kalitede verilmesini sağlamaktır. Haklar vatandaşların ve sağlık tedavisinde payı olanların hem görev hem de sorumlulukları ile ilişkilidir. Kişi sırf insan olması nedeniyle toplumdan, devletten, sağlığının korunmasını, gerektiğinde tedavi edilmesini, iyileştirilmesini isteme ve sağlığını sürekli geliştirebilmesi için toplumun sağladığı olanaklardan yararlanabilme hakkına sahiptir. Kişinin sağlığını kaybettiğinde sağlık hizmetinden tam olarak faydalanmasını sağlayan hasta hakları uygulaması anayasa, milletlerarası antlaşmalar, kanunlar ve diğer mevzuat ile teminat altına alınmış bulunan hakları ifade etmektedir. Hastalarımızın ve tüm hastaların Hasta Hakları Günü'nü kutlarız.”