BAŞKAN KURT’TAN KINAMA MESAJI

Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hakan Kurt, İsrail ‘in Filistin’e  yönelik saldırısını şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

Tarih: 16.10.2023 19:03
BAŞKAN KURT’TAN KINAMA MESAJI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Kurt,” Devletlerarası diplomasi, toplumların can güvenliği ve yaşam standartlarını korumak için vardır. Diplomatik bir karar, sivil ve masum insanların özgürlük değerlerinin gaspı ve ölümleriyle sonuçlandığı andan itibaren kamu vicdanına, evrensel ahlaka ve beşeriyetin tarihine karşı işlenmiş bir insanlık suçudur. Amerika Birleşik Devletleri’nin uluslarası hukuk ve diplomasiyi yok sayarak; tüm kınamalara rağmen aldığı mesnetsiz ve gayrı-insani karar, yıllardır zulmü gören ve namlunun ucunda yaşayan Filistin halkına bir kez daha şehadet şerbetini tattırmıştır. Filistin Halkı, bir kez daha zalimin zulmü karşısında canını vermiş ancak özgürlük duruşu ve Peygamber emaneti olan Kudüs’ten taviz vermemiştir.”

İsrail yönetimlerini şiddetle kınıyoruz

“Uzun zamandır Müslümanları kışkırtmak amacıyla yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam eden İsrail, Filistinlilerin yaşam haklarını kendi topraklarında gasp etmektedir. İnsani hak ve hukukun ayaklar altına alındığı bu süreçte, Türkiye dışında hiçbir ülke bu katliama tepki vermemiş, hatta bazı ülkeler açık olarak, İşgalci İsrail’e desteklerini açıklamıştır. İsrail, Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağını düşünüyoruz. Zira ‘her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; dostlarımızın sessizliği olacaktır’. ABD ve İsrail yönetimlerini şiddetle kınıyor, vicdan sahibi herkesi aleyhte tavır almaya, haksızlıkları haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça İsrail, zulmünü devam ettirecektir. Sözde medeni insan hakları savunucusu olan batılı devletler, yaşanan bu vahşete sessiz kaldıkça, bu zulme ortak olacaklardır. Filistinlilere zulüm eden İsrail’in ve tüm sorumlularının acilen Uluslararası mahkemelerce yargılanması gerekmektedir. Gerze Belediye Meclisi olarak hemşerilerimizce bizlere emanet edilen demokratik temsil sorumluluğu çerçevesinde Filistinlilerin evlerini zorbalıkla işgal eden terör devleti İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıları şiddetle lanetliyoruz.  Bizler, bu zulme asla sessiz kalmayacak, işgalcilere karşı direnen Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz.”