BAŞKAN ÖNDER’DEN ESNAFA KREDİ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde esnaflara verilen krediler Türkiye genelinde durdurulan krediler yeniden verilmeye başlandı.

Tarih: 29.11.2023 17:40
BAŞKAN ÖNDER’DEN ESNAFA KREDİ MÜJDESİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Ekonomiden kaynaklı kredilerde kısıtlama olduğunu ifade eden Erzurum Yakutiye ve Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Önder, şimdi bu yönde hiçbir sıkıntı olmadığını esnafa yönelik kredilerin verilmeye başlandığını söyledi.

Önder,” Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde esnaflara verilen krediler Türkiye genelinde durdurulmuştu şimdi bu kredi yasağı kalkarken Yakutiye ve Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı olarak esnafımıza kredi vermeye başladık.  Sağ olsun devlet baba her zaman babalığını hissettiriyor bizimde Yakutiye ve Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak paramız var ve limitlerimizde artım oldu. 650 bin liraya çıktı limitlerimiz. Erzurum esnafının istediği zaman her şekilde yanındayız yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir ara ekonomiden kaynaklı kısıtlama vardı ama şimdi hiçbir sıkıntımız yok paramızda var. Merkezde 4 kooperatifiz dördümüzün de dolu dolu parası var hiçbir problem yok. Bizim kooperatifimiz şu anda en genç kooperatif ve buna rağmen 250-300 milyona yakın sıcak para akışımız oldu ve üye sayımızı binin üzerine çıkardık. Bayağıda müracaat olduğunu söyleyebilirim. Biz elimizden geldiği kadar müracaat eden hiç kimseyi geri çevirmeden işini çözerek yardımcı olmaya çalışıyoruz.”