BAŞKAN ÖZATAŞ’TAN HODRİ MEYDAN ÇAĞRISI

Erzurum semt pazarı esnafının en büyük sorunu kapalı bir pazarın olmaması.

Tarih: 02.08.2023 19:56
BAŞKAN ÖZATAŞ’TAN HODRİ MEYDAN ÇAĞRISI

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum’da bulunan 500’ün üzerinde pazar esnafının çilesi yaz aylarında ayrı kış aylarında ayrı… Pazar esnafı yazın bunaltıcı sıcakların altında ekmek parası kazanmaya çalışırken kışın dondurucu soğukta ailesine ekmek götürmeye çalışıyor. 

“Esnafın tek isteği kapalı pazar”

Erzurum’un kış aylarını ağır şartlar altında geçirdiğini dile getiren Erzurum Seyyar Pazarcılar Esnaf Derneği Başkanı Abdulhadi Özataş, semt pazarının halk için önem taşıdığını ifade etti. 

“1999 yılında derneğimizi kurduk ve kurum haline geldik. Erzurum içerisinde 350 tane pazar esnafımız bulunuyor. Dışarı ilçelerde de bize bağlı olan 186 esnafımız var. Şu anda 500’ün üstünde büyük bir aile haline geldik. Tabi ki şunu da belirtmek istiyorum: memleketimiz kış memleketi ve hava şartları gerçekten çok ağır. Gönül ister ki Büyükşehir Belediye Başkanımız, yerel Belediye Başkanlarımız bir kapalı yer yapsınlar. Bu bizim naçizane isteğimizdir. Burada esnafımız çok çalışıyor, çırpınıyor. Bir türlü bir araya gelip de bir adım atamıyoruz. Belediyelerimiz sağ olsunlar çalışıyorlar. Kışın pazarcılar için pazar alanlarını temizliyorlar. Tabi ki burada bir memnuniyet söz konusudur. Erzurum’un ileri gelenlerinden pazarlarımız için projeler üretmelerini istiyoruz. Pazarlar halk için önemlidir. Marketlerde ki fiyatlardan ziyade vatandaşlar, Pazar fiyatlarını daha uygun görüyorlar. Bizim halk için gösterdiğimiz bu çabayı onlarında bizim için göstermesini istiyoruz. 

“HODRİ MEYDAN”

Erzurum semt pazarının halk için çok önemli bir konumda olduğunu ifade eden Erzurum Seyyar Pazarcılar Esnaf Derneği Başkanı Abdulhadi Özataş, bazı esnafların soğuktan dolayı bacağının kesildiğini, böbreklerinin zarar gördüğünü, kronik hastalıklara yakalandığını söyledi.

Bu durumun bir an önce düzelmesi gerektiğini söyleyen Özataş Büyükşehir Belediyesi’ne birçok kes dilekçe gönderildiğini ancak bazı durumlar yüzünden kabul edilmediğini söyledi. 

“Erzurum’da kapalı bir semt pazarı yaptırmak için Büyükşehir Belediyesi’ne onlarca dilekçe gönderdik ama bir türlü olmadı. Çünkü söylediğim gibi birlik olamıyoruz. Biz Erzurum’a kapalı semt pazarı yaptırmak istiyoruz ama başkaları kendi işleri bozulmasın diye istemiyorlar. Ortak bir payda da buluşmak için birçok öneri sunduk, Seyyar Gıda, Giyim ve Züccaciye Satıcıları ve Pazarcılar Esnaf Odası ile birlikte bir kongre yapmak istedik, kim kazanırsa o bu işi devam ettirsin diye düşündük ama kabul etmediler. Bu çağrıyı yine yapıyorum, böyle giderse pazar esnafı mağdur olmaya devam edecek.”