BAŞKAN TAMCAHAN’DAN YEŞİL KART SAYISI ARTIŞI İLE DEĞERLENDİRME

Türk Harb iş sendikası Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Murat Tamcahan, Erzurum’da yeşil kart sayısındaki artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarih: 20.12.2023 17:47
BAŞKAN TAMCAHAN’DAN YEŞİL KART SAYISI ARTIŞI İLE DEĞERLENDİRME

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

  Erzurum’da Yeşil kart sayısındaki artışının sebebinin iş istihdamının yeterli olmadığını ifade eden Türk Harb iş sendikası Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Murat Tamcahan, işsizlik ve yoksulluk devam ettiği sürece yeşil kart sayısında artış olmaya devam edeceğini söyledi.

Tamcahan,” Bugünkü olumsuz koşullar ve mevcut görmezden gelmeler devam ettiği sürece işsizlik ve yoksulluk yadsınamaz bir gerçek olarak karşımızda duracaktır. Milyonlarca işsizin var olduğu ülkemizde kriz, yeni işsizler üretmekte ve yoksulluk hızlanarak büyümektedir. Bu krizin sosyal bir krize dönüşmemesi için önlemlerin alınması gerektiği hatta yeniden yapılanmaların gerektiği açıkça görülmektedir. Krizin boyutu arttıkça gelir dağılımı daha da adaletsiz olacaktır ve olumsuz rekabet koşulları kayıt dışı çalışmayı artırırken kayıt içi istihdam gittikçe daralacak ve bireysel borçluluk artacaktır. İnsanlar daha umutsuz, daha tahammülsüz hatta birbirlerine karşı daha acımasız olacaklardır. Yoksulluğun, herkes tarafından kabul görmüş objektif ve kesin bir tanımı bulunmamakla birlikte, genel bir ifadeyle asgari yaşam standardının gerektirdiği temel gereksinimlerin karşılanamaması durumu olarak ifade edilmektedir.  Yoksulluk, tarihin her döneminde gerek gelişmiş, gerekse az gelişmiş ülkelerin karşı karşıya olduğu sorunların başında gelmektedir. Sosyal harcamalara oldukça yüksek pay ayıran gelişmiş ülkeler dahi, yoksulluk sorununu tamamen ortadan kaldırabilmiş değillerdir. Dolayısıyla dünya üzerindeki tüm toplumlar bu küresel sorunla mücadele etmek durumundadır. Diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye’de de yoksulluk, üzerinde daha çok durulmaya başlanan ve giderek önemi artan bir sorun haline gelmiştir.”