Başkan Tercan’dan ilk değerlendirme

Erzurum Ziraat Mühendisleri Odası’nda görevi Hasan Ali Kayabaşı’ndan devralan Serkan Tercan, Erzurum’da ki tarım hakkında ilk değerlendirmesini yaptı.

Tarih: 01.01.2024 10:03
Başkan Tercan’dan ilk değerlendirme

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Geçtiğimiz günlerde Erzurum Ziraat Mühendisleri Odası’nda görevi Hasan Ali Kayabaşı’ndan devralan Serkan Tercan, Erzurum’da tarıma dayalı uygulamaların arttığını vurguladı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu konuda ciddi çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Tercan, Bakanlık tarafından kurulan istasyonlara değindi. 

“Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığımızın da ilkini Erzurum’da başlattığı Yol Kontrol İstasyonumuz kuruldu. Şuan da orada çalışan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum çünkü ciddi bir özveriyle çalışıyorlar. Bu ne anlama geliyor; hayvancılığımızın daha denetimli, daha güzel bir şekilde yapılmasına sebebiyet verecektir.” 

YOL KONTROL İSTASYONLARININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Sözlerine, “Sebebi nedir diye sorarsanız, kaça hayvan, küpesiz ve menşei belli olmayan hayvan dediğimiz hayvanların geçişi bu yol kontrol istasyonları tarafından kontrol ediliyor ve herhangi bir problemde geçişe izin verilmiyor” şeklinde devam eden Serkan Tercan, “Bu da ne anlama geliyor, hem hastalıklı hayvanların geçişi engelleniyor hem de kayıt altında olmayan hayvanların geçişi engelleniyor. Tabi bu uygulamayla beraber çiftçilerimizde de bilinçlenme olacak. Artık yapılan işleri bilecekler. Hayvanların aşısını, küpesinin kayıt altında olması gerektiğini ve hastalıklı hayvanların işletmelerde bulundurulmaması gerektiğini daha iyi anlayacaklardır” dedi. 

“İNŞALLAH DAHA GÜZEL NOKTALARDA OLACAĞIZ”

Son olarak açıklamalarında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, il ve ilçe müdürlüklerinin tarım konusunda ki hassaslığına değinen Başkan Tercan, konuşmasını şu ifadelerle bitirdi;

“Erzurum’da ki tarım zaten iyi bir nokta da bundan sonra da daha iyi bir noktaya gelecektir. Bakanlığımız, il müdürlükleri ve ilçe müdürlüklerimiz bu konuda ciddi ehemmiyetler gösteriyorlar. İnşallah ilerleyen günlerde daha güzel noktalarda olacak.”