BAŞKAN TOĞRUL,” GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLSİN”

Erzurum'un 2000 yılında 801 bin 287 olan toplam nüfusu, 2023 yılında 749 bin 993'e düştü.

Tarih: 12.02.2024 22:34 Güncelleme: 13.02.2024 11:34
BAŞKAN TOĞRUL,” GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLSİN”

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklamış olduğu verilere bakınca Erzurum nüfusunda artış olmadığını yıllar boyunca gerileme yaşandığını ifade eden Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, Erzurum’da tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin çok gerilediğini söyledi.

GÖÇ’ÜN ANA NEDENİ İSTİHDAM

Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul,”  TÜİK’in açıklamış olduğu verilere bakınca şehrimizin nüfusunda artıştan ziyade yıllar boyunca gerileme olduğunu görüyoruz. Bunun en büyük sebeplerden birisi istihdam ile ilgili sıkıntılardan meydana geliyor. Çocukları büyümüş olan Vatandaşlarımız büyük şehirlere göç ediyor bunun nedeni ise çocuklarına iş bulmak için başka şehirlere göç etmek zorunda kalıyorlar. Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesi olduğu için bu bölgenin ana gündemi tarım ve hayvancılık olması gerekir.  Erzurum’da Çiftçilik Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, sözleşmeli üretim ve sözleşmeli hayvancılık modeline katkı vererek tarım ve hayvancılık noktasında ilerlemeyi hedeflemek gerekir” dedi.

ERZURUM PAHALI ŞEHİR 

Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, “Erzurum’un yakın sınır ülkeleriyle de ticaretin geliştirilmesi gibi ticari faaliyetlerin geliştirilmesi, Lojistik depolarının artırılması gibi faaliyetlerle istihdam alanlarının artırılması gerekir. Şehrimiz kış memleketi aldığımız her ürünün ücreti batıya göre yüksek seviyelerde şuan ekonomik durumu da dikkate alınca İnsanlarımız geçim sıkıntısı içerisinde mücadele ediyor. Bu geçim sıkıntısı mücadele içine kira ücretleri çalışma koşulları noktasında iş imkânları da eklenince şehrimiz her geçen yıl artarak göç veriyor. Bunun önüne geçilmesi gerekir “ ifadelerini kullandı.

ERZURUM’UN ŞEHİR OLARAK TÜRKİYE’DE AYRI BİR YERİ VAR

Erzurum’un yöneticileri bu sorunu dikkatli biçimde masaya yatırması gerektiğini belirten Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, Erzurum’un şehir olarak Türkiye’de ayrı bir yeri olduğunu söyledi. 

Toğrul,” Erzurum’un geçmiş dönemde nüfusunun en yoğun olduğu dönemler ticaretinin olduğu dönemlerdir. Bu şehrimize gereken önemin verilmesi gerektiğini düşünüyorum.   Bizlerde bu anlamda üzerimize düşen ne var ise elimizden gelen ne ise her şeyi yapmaya hazırız. Erzurum şehir olarak Türkiye’de ayrı bir yeri vardır. “ dedi.