BAŞKAN TOĞRUL’DAN KINAMA

Koop-İş Sendikası, Erzurum Şube Başkanı Tarık Toğrul, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

Tarih: 10.10.2023 19:41
BAŞKAN TOĞRUL’DAN KINAMA

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Toğrul, “İsrail’in kanun tanımaz, insanlık dışı, şımarık ve pervasız saldırısını şiddetle kınıyoruz.  İsrail geçmişte olduğu gibi bugünde uluslararası yasaları dikkate almadan, masum sivilleri, çocuk ve kadınları katlederek haksız işgal planlarını sürdürmeye devam etmektedir. Gazze’de insani durumun hızlı ve dramatik şekilde kötüleşmesinden derin endişe duyuyoruz. BM, İİT, AB başta olmak üzere Dünya insanlık ailesinin ortak kuruluşlarını akan kanı durdurmak için harekete geçmeye davet ediyoruz. Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin her iki taraf içinde ateşkesi sağlama, şiddete son verme, insani desteğe erişimi artırma, ekonomik ve siyasi destekte bulunma amacıyla sürdürdükleri çabaları ivedilikle artırmasını istiyoruz. Filistinli kardeşlerimize çağrı yapıyor ve asla yalnız olmadıklarını söylemek istiyorum. Türk halkının tüm milletlere rol model olarak Filistinli kardeşlerine gereken her türlü insani yardımı yapacağını ve kendilerini asla yalnız bırakmayacaklarını bilmelerini istiyorum.”

Filistin halkına karşı uygulanan acımasız saldırılara dur denilmesi gerekir

“İsrail Devleti’nin Gazze’ye yönelik askeri operasyonları sonucunda binlerce masum sivilin bedeni parçalanmış, yaralanmış, her yaştan kadın ve çocuk demeden insanlar katledilmiştir. Bütün bir şehrin, ülkenin, halkın susturulmaya, yok edilmeye, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin bastırılmaya çalışıldığı bu gelişmeler karşısında, tarihsel ve kültürel bağımız olan bu ülkeye karşı sorumlulukların yerine getirilmesi gereği açıktır. Filistin halkına karşı uygulanan acımasız saldırıların yol açtığı “katliam” boyutuna gelen toplu cezalandırmalara karşı çıkmak bir vicdani sorumluluk ve insanlık görevidir. Küresel ekonomi adına uygulanan tüm politikalarda, sermaye ve paranın egemen olduğu bilinmektedir. İnsani tüm değerlerin parayla ölçüldüğü günümüzde, İsrail’in sürdürdüğü yayılmacı politikalara karşı çıkışın ve protestonun ekonomik temelli olması daha anlamlı olacaktır.  İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınıyorum.”