Başkan Toparlak’tan İsrail’e “Bir Avuç Haşere Ülkesi”

İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, İsrail-Filistin savaş hakkında konuştu.

Tarih: 04.11.2023 17:01
Başkan Toparlak’tan İsrail’e “Bir Avuç Haşere Ülkesi”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Avrupalı devletlerin ve Amerikalı Siyonistlerin göz kapaklarının kana bulandığını ifade eden İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, “Batılılar şu an da insanlık kavramını zihnilerinden atmış durumdalar. İbrahim Hakkı Hazretleri’nin bir ifadesi vardır; ‘Ya Hazreti İnsan’. Biz, insanlığa hazreti insan gözüyle bakmadık” kelimelerini kullandı. 

Başkan Toparlak açıklamalarına şöyle devam etti:

“İslam Devletleri’nin bir araya gelmesi şarttır. Bütün İslam Devletleri, Türk Devletleri hep birlikte toplu olarak hareket etmeleri lazımdır. Burada bir insanlığın yok edilmesi söz konusudur. Bu mana da bizim önceliğimiz Mescid-i Aksa olmalıdır. Bizim ilk kıblemizin korunmasına yönelik tutum geliştirmeliyiz. Biz inanıyoruz ki Allah onları kahrı perişan edecektir. Ülke olarak hamlelerimiz şu an da doğru yönde ilerliyor. Türk devletleri ve İslam devletleri bir araya gelirse, onların gözünde eminim ki korku oluşacaktır. Orada bir avuç insanlar sadece, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle bunlar çocuk katilidir. Hiçbir şekilde korkuları yoktur, merhametleri yoktur. Osmanlı-Rus Savaşı’nda Ermenilerin Erzurum’da yaptıklarının aynısın şimdi, İsrail’dekiler Filistinli kardeşlerimize yapıyor. Yahudiler, Ermeniler, Siyonistler’in düşünceleri her zaman bunlar gibi katliamlardan ibarettir. Onlar kanla beslenen insanlardır. Allah onları zulmüne uğratsın”  

“BİR AVUÇ HAŞERE ÜLKESİ”

“Bunun dışında Arakan’da, Doğu Türkistan’da yapılan zulümleri de görüyoruz. Orta Doğu’da cereyan olan olaylar sadece bunlarla bitmiyor” şeklinde konuşan ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, “Şimdi de İsrail adı verilen bir avuç haşere ülkesi kendilerinin olamayan topraklar yüzünden, topraklarda bulunan petrolün, doğal gazın yüzünden bebeklerin, çocukların üzerlerine bomba yağdırıyor” dedi. Sözlerine, “Bu duruma, asla insanlık gözüyle bakmıyorlar” diyerek devam eden Toplarlak, “Bu mana da İslam toplumu olarak da ülke olarak da onların karşısında karşılarında durmamız lazımdır” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.