BAŞKAN TOPARLAK’TAN VAKIFLAR HAFTASI MESAJI

İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, vakıflar Haftası olması münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tarih: 09.05.2024 22:05
BAŞKAN TOPARLAK’TAN VAKIFLAR HAFTASI MESAJI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Vakıflar dünden günümüze bu merhametli, hayırlı insanların bir göstergesi olduğunu ifade eden ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, Vakıfları  ve derneklerin  insanlığın faydası için yapmış oldukları her türlü hizmet elbette parayla ölçülemediğini söyledi.

Toparlak,”  Vakıflar dünden günümüze bu merhametli, hayırlı insanların bir göstergesidir. Bu bağlamda vakıflar, İslam’ın iyi insan modelinin somutlaşmış örneklerindendir. Vakıf bir sevgi, hayır ve hizmet kurumudur. Vakıflar Haftası, insanlardaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla kutlanmaktadır. Vakıflarımız, toplumumuzda birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, şefkat ve dayanışmanın tesis edilmesi hususunda bize bırakılan değerli miraslardandır. İnsan hayatını doğrudan etkileyen sosyal, ekonomik, kültürel, kısaca her alanda insanlara değer vermiş, bunun en güzel göstergesi olarak da çok değerli vakıf eserlerini ortaya koymuşlardır. Vakıflarımızın ve derneklerimizin insanlığın faydası için yapmış oldukları her türlü hizmet elbette parayla ölçülemez. Zira Vakıflarımız; sosyal hayat içerisindeki standart yaşam dengelerini sağlayan, sahip olduğumuz kültürümüzü bir sonraki nesillere aktaran, geçmişten geleceğe yansıyan tarihi eserlerimizi koruyan, insanlığın yararı için akademik seviyede hizmet edecek, gelecek yönetimlerde söz sahibi olacak genç nesilleri yetiştiren kurumlardır. Vakıflar ile insanlığa hizmet edenleri rahmet ve minnetle anıyorum. İnsanlığın en yüce değerlerden olan dayanışma ruhunun müesseseleşmiş hali vakıflarımız, toplumun maddi manevi gücünü ihtiyacı olanların hizmetine sunan hayır ve hizmet kurumlarıdır. Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli bir değeri olarak mevcudiyetlerini günümüze kadar sürdürmüşlerdir. Vakıflarımızın yaşatılmasına katkıda bulunan hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, bu duygu ve düşüncelerle Vakıflar Haftası’nı en içten duygularımla kutluyorum.”