Başkan Ürüşan çözüm için birlik çağrısı yapıyor

Erzurum Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdulkadir Ürüşan, kentte kesilecek besilik hayvan bulunmaması sorununa dikkat çekerek, sorunun temelinde besi materyali eksikliği olduğunu belirtti.

Tarih: 25.01.2024 16:44
Başkan Ürüşan çözüm için birlik çağrısı yapıyor

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Başkan Ürüşan, yaptığı açıklamada, kırsal kesimde, yaylalarda ve şehir merkezinde yetiştirilen besilik hayvanların önemine vurgu yaparak, bu konuda çözüm için birlik olma çağrısı yaptı.

Ürüşan, "Erzurum, hayvancılık potansiyeli yüksek bir bölge olmalıydı. Ancak maalesef şu an karşı karşıya olduğumuz sorun, besilik küçükbaş hayvanlarının yüzde 80'inin dışarıdan getirilmesinden kaynaklanıyor. Şehir merkezinde, yaylalarda ve kırsal kesimde hayvancılık yapan tüccarlarımız ve küçük aile işletmelerimiz, elde ettikleri buzağıları besi materyaline dönüştürmek yerine genellikle batı illerine satıyorlar. Bu da kesilecek hayvan bulamamıza neden oluyor." şeklinde konuştu.

Besilik hayvan eksikliğinin yanı sıra dışarıdan getirilen karkasların da yerel üreticiyi olumsuz etkilediğine dikkat çeken Ürüşan, "Birlik olalım, dertlenelim. Erzurum'un hayvancılık potansiyelini kullanmak için bir araya gelmeliyiz. Siyasiler, bürokratlar, esnaf ve üreticiler olarak hep birlikte bu soruna çözüm bulmalıyız. Erzurum'un tüm ileri gelenlerine çağrıda bulunuyoruz: Birlik olup, ortak paydada buluşalım ve çözüm için el birliğiyle çalışalım." ifadelerini kullandı.