Başvurular Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Yarışma Düzenliyor!

Tarih: 18.10.2023 18:30
Başvurular Başladı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Türkiye’de ki Kur'an kurslarında ve camilerde eğitim almakta olan kursiyerleri, üretmeye ve ahlâki değerler üzerinde düşünmeye teşvik etmek amacıyla, yıllardır ağızdan ağza, kuşaktan kuşağa aktarılan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş masal kültürünü canlandırmak amacıyla masal yarışması başlatılacak. 

Bu yolla değerler aktarımını sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı takibinde “Büyüklerimizden Masallar Yarışması” planlanmıştır.

"İyilik ile Gönüllere Dokun" temalı masal yarışmasına 40 yaş üstü, 2018 yılından itibaren Kur'an kursları ve camilerde herhangi bir programda kaydı bulunan vatandaşlar katılabilecek.

Son başvuru tarihi 29 Aralık 2023 olan yarışmada birinciye 8.000 ₺, ikinciye 6.000 ₺, üçüncüye 4.000 ₺ para ödülü takdim edilecektir. Ayrıca yetkililer, başvuruların Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinden yapılabileceğini söylediler.

Erzurum İl Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgilerde ise: şu anda ilçelerden talep toplama aşamasında oldukları ve henüz katılım sayısının belli olmadığı elde edildi.