BAYİLERDE OTOMOBİL YOK!

2023 yılı itibarıyla araba piyasasının iyice artması araba tutkunu vatandaşları derinden etkiliyor.

Tarih: 14.04.2023 16:21
BAYİLERDE OTOMOBİL YOK!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

2023 yılı itibarıyla araba piyasasının iyice artması araba tutkunu vatandaşları derinden etkiliyor. 

Hayatımızın artık vazgeçilmez bir parçası olan, ulaşımı kolaylaştıran otomobil fiyatlarının bu kadar yüksek olması insanlarda içten içe bir isyana yol açıyor. Erzurum Oto Galericiler Sitesi esnaflarından Ahmet Gül sitemize yaptığı açıklamalarda araba piyasasının artışta olduğunu ve bu durumun neye sebep olduğundan bahsetti. 

“Maliyetler yükseldiği için otomobil fiyatlarında sürekli artış yaşanıyor. Kimse de alım gücü fazla olmadığından dolayı esnaflar arasında ki rekabette ortadan kalmış durumda. Bayiler bizde otomobil yok diyor. Ellerinde olan otomobillere de üstüne koyarak fiyat söylüyorlar. Bu durumu en çok üretimin az olmasına ve paranın oldukça değer kaybetmesine yol açtığını düşünüyorum. Yani üretilen araç sayısı ihtiyacı karşılamıyor. Tabi bu durum sadece araba fiyatlarına değil her şeye yansıyor.” 

Gül işlerinin azalmadığı ama para kazanma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi ve kar payının eskiye oranla fazlasıyla düştüğünü, bu durumun alım gücünü ve sermayeyi düşürdüğünü de belirtti.