BAZ İSTASYONU TEHLİKE SAÇIYOR

Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik zararlı ışınlar insan sağlığı açısından bazı hastalıklara yol açıyor.

Tarih: 10.05.2023 17:41
BAZ İSTASYONU TEHLİKE SAÇIYOR

www.gunebakiserzurum.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ 

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı, Şükrüpaşa Mahallesinde bulunan baz istasyonları baz istasyonları tehlike saçmaya devam ediyor. 

İnsan sağlığı açısından tehlike ne boyutta Erzurum’daki sağlıkları için endişe etmeliler mi? Bu konu hakkında Gazeteniz Günebakış vatandaşların görüşlerini aldı. 

Modernleşen dünya, cep telefonu ve internet başta olmak üzere insan hayatına vazgeçilmez yenilikler getirdi. Vazgeçilemez bu yenilikler önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Baz istasyonlarının şehri merkezine kurulmasına vatandaşlar tepki gösterirken baz istasyonun kaldırmasını istiyorlar. 

Ertan Kuyumcu,’’ Türkiye’de değil her yerde mevcut baz istasyonları. Şehir dışına taşınmasını istiyoruz. Bu mahalleye taşındığım günden beri bir türlü baş gösteren hastalıklardan kurtulamadım. Baz istasyonlarını kuracak başka yer mi yok.  Vatandaş olarak tepki gösterirdik ama resmi kurum olunca bir şey yapamıyoruz. Biz de her vatandaş gibi bu baz istasyonlarının burada olmasından şikayetçiyiz. Çünkü bu istasyonlar resmen halkın sağlığını tehdit ediyor. Konuyla ilgili imza toplanması gerekiyorsa toplayalım. Yani bu baz istasyonlarının buradan kaldırılması için üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Biz baz istasyonları yapıldıktan sonra tehlikesini fark ettik. Bu nedenle bu istasyonların burada kalmasına karşıyız

Muhammet Furkan Kurt,” Yasa ve yönetmelikler gereği çocuk kreşi, çocuk bahçesi, cami, toplumun ortak kullanım alanlarının en az 500 metre uzağında olması gerekir bu tehlikeli cihazlar, okul, hastane, spor kulübü önemli yerlere birtakım paralar karşılığı takılmaktadır. Baz istasyonlarının şehrin içinde olması ve radyasyon yayması ciddi şekilde tehlikeli. Şehirden uzak yerlere yapılmasını arzu ediyoruz. ‘’