BEBEK BEŞİK FİYATLARINA ZAM GELDİ

Önceden bebek beşik fiyatlarının 2, 3 bin TL den satılırken şimdi ise 5 bin ile 10 bin TL’den satışa sunuluyor.

Tarih: 29.11.2023 09:49
BEBEK BEŞİK FİYATLARINA ZAM GELDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Fiyatların zamlanmasından dolayı satışlarda önemli derecede düşüklük yaşandığını ifade eden esnaf Mehmet Kör,  satışlar her geçen yıl bir önceki yılı arattığını söyledi.

Kör,”  Erzurum’da her ürüne zam geldiği gibi bebek beşik fiyatlarına da zam geldi. Daha öncesi 2,3 bin TL’ye satılan beşikler şimdi 5 bin 10 bin TL’den satışı yapılıyor. Fiyatların zamlanması haliyle bizim işlerimizde zor soktu. Öyle ki satışlarımızda yüzde 50 düşüklük yaşandı. Böyle giderse  birçok esnaf iş yapamadığı için dükkan kapatmak zorunda kalacak. Piyasadaki tüm ürünlerin sabitlenmesi gerekir aksi halde bu böyle giderse birçok esnaf zamlardan dolayı zarar edecek.”

 Bebek beşiği seçerken bazı hususları göz önünde bulundurmalı

 “Birçok ürününde olduğu gibi bebek beşik modelleri de oldukça fazladır. Birbirinden farklı güzellikte ve estetikte üretilen bebek beşikleri her kültürden ve her sosyal statüden insanın beğenip rahatlıkla evine koyabileceği modellerdedir. Boyutlarının yanı sıra bebeklerin hoşuna gidebilecek estetik ve aksesuarları ile de müşterilerin özellikle tercih etmesine neden olan bebek beşikleri, kalitesi sayesinde nesilden nesile devredilebilecek yüksek bir kaliteye sahiptir. Doğru beşiği seçerken öncelikle ihtiyaçları ve istekleri göz önünde bulundurmak gerekir. En güzel beşikler nasıl seçilir ve bebeğinize en uygun seçenek hangisidir gibi soruların yanıtı istek ve ihtiyaçlarınıza göre değişiklik gösterebilir. Bebek beşiği seçerken bazı hususları göz önünde bulundurmalısınız. Küçük bebeklerin yumuşak pamuklu yataklarda uyuması gerektiğine inanılır. Ancak beşik yatağı çok yumuşak olmamalıdır. Çünkü fazla yumuşak bir taban çökmeye, omurganın desteksiz kalmasına, vücudun rahatsız olmasına neden olabilir ve bebekler yüzüstü yatarsa nefes alamayabilir. Bununla birlikte, bebek beşiğindeki kumaşların seçimi de önemlidir. Battaniye, nevresim, çarşaf gibi tüm kumaşlar pamuklu malzemeden üretilmiş olmalıdır. Terletmeyen pamuklu kumaşlar bebekler için idealdir.”