Bebekler İçin Organik Mamanın Önemi

Yeni doğmuş bebekler için hazırlanan bebek mamaları bebekler için ne kadar önemlidir? Uzmanlar açıklıyor! Mamalar tercih edilirken fiyatına mutlaka bakılması gerekiyor ve…

Tarih: 26.09.2023 18:41
Bebekler İçin Organik Mamanın Önemi

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Bebekler dünyaya korunmaya ve bakıma muhtaç olarak gelen varlıklardır. Bir bebeği en iyi koruyacak olan kişiler de şüphesiz ki her daim onlardan desteğini esirgemeyen annelerdir. Anneler her zaman onlar için en iyiyi, en doğruyu ve en sağlıklı olanı seçmeye çalışırlar. Bebek beslenmesi de annelerin en çok özen gösterdikleri konuların başında gelmektedir.

En İyi Bebek Maması Nasıl Olmalıdır?

Uzmanlardan alınan bilgilere göre, özellikle erken doğum, annenin bazı sağlık sorunları, sütün gelmemesi ya da bebeğin emme refleksinin geç gelişmesi gibi durumlarda bebekler doğar doğmaz mama tüketmeye başlayacakları için hangi mamanın seçileceği oldukça önemlidir. En iyi bebek maması, bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan ve aynı zamanda da bebeğin yaş periyoduna uygun olan mamadır. Mamalar tercih edilirken bir diğer kıstas de bebek mamaları fiyatları olmaktadır.

Bebek Mamaları Anne Sütüne Yakın Olmalıdır

Kullanılacak bebek mamasında aranan en önemli özellik bebek mamasının anne sütüne yakın olması gerektiğini savunan uzmanlar, içeriğindeki besin öğelerinin bebek bağışıklık sistemini desteklemesi de önemli olduğuna dikkat çekti ve bebek mamaları anne sütündeki vitamin, mineral, karbonhidrat ve protein gibi besin öğeleri örnek alınarak hazırlanması gerektiğini söylediler.  

Tavsiyelere Dikkat Edilmeli

Bebek maması tavsiye alırken bebeğin yaşı en önemli kriterdir. Özellikle 6 aya kadar kullanılan mamaların gerek sindirilebilirliği gerekse içeriği bebeklerin sağlığı için çok önemlidir. Son yıllarda ön plana çıkan ve birçok anne tarafından tercih edilen organik bebek maması içeriğinde yer alan organik sebze ve meyveler dolayısı ile sertifikalandırılan üst kalite mamalardır. Bebeklerin hassas bünyesi ve sindirim sistemi için organik mamaların tercih edilmesi oldukça önemlidir.