Belediye başkanının yardım pozu!

Erzurum´un Pasinler ilçesinin belediye başkanı Ünsal Sertoğlu, sınırdan kaçak yollarla geçip Pasinler ilçesi sınırlarında yakalanan mültecilere belediye olarak yiyecek ve içecek yardımı yapıyor.Ancak Başkan Sertoğlu´nun mültecilere yardım haberini duyurma

Tarih: 01.01.0001 00:00
Belediye başkanının yardım pozu!

 Erzurum son dönemde sınırı kaçak geçerek il sınırlarına kadar gelip burada yakalanan Afgan ve Pakistan uyruklu mülteci sayısındaki artış nedeniyle gündem. Jandarma ekipleri neredeyse her gün onlarca mülteciyi yol uygulamaları sırasında yakalıyor. Özelikle Gürbulak sınır kapısından geçen Mültecilerin yol güzergahlarının başında Pasinler E-80 karayolu geliyor.  

?HABERİM YOKMUŞ GİBİ ÇEK´ POZU?

Pasinler yolunda yakalanan mülteciler, evrak işlemleri tamamlanıncaya kadar oluşturulan bekleme alanlarında gözetim altında tutulup daha sonra ise , Aşkale ilçesindeki Mülteci barınma ve sınır dışı edilme merkezine götürülüyor. Pasinler belediyesi de bu kapsamda, anlamlı bir çalışmaya imza attı. Belediye Başkanı Ünsan Sertoğlu´nun talimatı ile, yakalanan Afgan uyruklu mültecilere yiyecek ve giyecek yardımı yapıldı. Ünsal Sertoğlu, bu yardımlar sırasında çekilen fotoğrafları, sosyal medya hesabından paylaşarak takipçilerine duyurdu. Fotoğraf karelerinden ikisinde Ünsal Sertoğlu elleri cebinde önde duruyor, arkasında ise yardım almak için sıraya giren Mülteciler görülüyor. Başkan Sertoğlu´nun ?haberim yokmuş gibi çek´ pozu, yardım haberinin önüne geçerek gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın sayfalarında ?Belediye Başkanının yardım pozu? başlığı ile haber oldu.