Belediye köylere 40 adet tuvalet yaptırdı

Palandöken belediyesi, Başkan Bulutlar´ın bir köy ziyaretinde ortaya çıkan tuvalet ayıbına son vermek için çalışma başlattı. Şuana kadar, 40 köye tuvalet yaptırıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Belediye köylere 40 adet tuvalet yaptırdı

Sinan AYDIN

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, göreve gelir gelmez gördüğü bir manzara kendi tabiri ile zoruna gidince, ilk iş olarak tüm köylere tuvalet yaptırma kararı aldı. ?Tuvaleti olmayan köy kalmasın´ başlığı altında çalışmalar başlatıldı, şu ana kadar 40 köye köy tuvaleti yapıldı. Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a Büyükşehir belediye yasasının avantajları ve dezavantajları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bulutlar, yaşadığı bir olaydan yola çıkarak köylere tuvalet yaptırdığını da ilk kez gündeme getirdi.

?BELEDİYE YASASI KONUSUNDA VATANDAŞ BİLİNÇSİZ?

Yeni çıkan belediye yasasını tüm vatandaşların iyi bilmesi gerektiğini ifade ederek açıklamalarına başlayan Başkan Bulutlar, ?Aslında yasa güzel. Yasa çıkmasaydı ben köylerde bu çalışmaları yapamazdım. Ama Büyükşehir yayasının neler getirdiğini herkesin bilmesi lazım. Büyükşehir´in nelerle uğraştığını herkesin bilmesi gerek. Yetki ve sorumluluk vardır, nerede başlar nerede biter. Vatandaşın da bunu bilmesi lazım. Belediye yasası ile Büyükşehir yasasını vatandaşın ayırt etmesi lazım. Mezarlık kime bağlı, su işleri kime bağlı, Büyükşehir´e ait yoların genişliği ne kadar, bunları bilmesi lazım. Erzurum çok büyük değil? dedi. Bulutlar, ? Yasa yeni çıktı birisi bir köyden aramış ?bizim bacaları ne zaman küreyeceksiniz?´ diye soruyor. Baharın dedim. Buzlar eridikten sonra küreriz dedim. ?O zamana yıkılır´ dedi. ?Bacalarla ilgili belediyemizin yapacağı bir şey yok´ dedik. Palandöken ?de iki yol hariç bu yolların dışında çift yol olan ortada refüj olan yollar Büyükşehir´e ait. Ara sokakların hepsi de Palandökene aittir. Ulaşım Büyükşehir´e ait. Kayakyolunda bir tane yol Büyükşehir´e ait, geriye kalan hepsi Palandöken´e ait. Ama biz mezarlıklara da katkıda bulunuyoruz. Ben cenaze evlerine yemek gönderiyorum.. Camilerin temizliğini biz yapıyoruz. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Allah ona uzun ömürler versin. Belediyeler şu an altın çağını yaşıyor? dedi.

KÖYLERE 40´IN ÜZERİNDE TUVALET YAPILDI

Başkan Bulutlar, Büyükşehir yasasının çıktığı ilk günlerde vatandaşlarla yaşadığı tartışmaları anlatırken önemli bir ayıbı da giderdiklerini açıkladı üstü kapalı da olsa. Bulutlar, açıklamalarına şöyle devam etti: ?Vatandaş Büyükşehir´in yapması gereken işleri bizden istiyor. Haklı da aslında. ´Biz mahalle olduk´ diyor. Öyle anlatılıyor onlara da. Ama sorsan ki mahallede hayvancılık olur mu? Yok. Bu bir geçiş dönemi. Hizmet gitmemiş bundan evvel.  Mesela ben bir köye gittim, tuvalet yok. Öyle zoruna gitmişti ki, ilk işim köylere tuvalet yapmak oldu. Göreve gelir gelmez ilk iş köylere tuvalet yapımına başladık. Şu ana kadar köylere 40´ın üzerinde tuvalet yaptık. Her şey yavaş yavaş yapılıyor. Hiçbir şey bir anda olmuyor.?