Belediye Meclis Görüşmelerine tepki

Belediye Meclis görüşmelerinin basına ve halka açık yapılmaması vatandaşın tepkisini çekiyor.

Tarih: 13.12.2023 23:56 Güncelleme: 14.12.2023 00:05
Belediye Meclis Görüşmelerine tepki

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Belediye Meclisinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemek için yapılan Meclis toplantısı her ayın ilk haftası başlatılır ve ara verilmeden tamamlanırken faaliyet raporu, bütçe ve kesin hesabı gibi görüşülmesi zorunlu olan konular görüşülmektedir. 

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinde belirtilen ifadeye göre “Gündem, çeşitli yollarla halka da duyurulur. Bu duyuru, meclis toplantı salonunun girişine ve belediye ilân panosuna veya halkın yoğun olarak bulunduğu ve gelip geçtiği yerlere ilân asılarak; gazete, hoparlör, internet, radyo ve televizyon yayını gibi yöntemlerden biri veya birkaçı kullanılarak yapılır” şeklinde olurken Erzurum’da bu görüşmeler basına ve halka kapalı bir şekilde yapılması vatandaşın tepkilerine neden oluyor. 

Öyle ki konu hakkında görüş bildiren vatandaşlar, “Halkın seçtiği kişiler, halkı ilgilendiren konuları halka kapalı bir şekilde neden görüşüyor? Saklanacak ne var? Veya neyden çekiniyorlar?” 

“Özellikle belediyede gerçekleşen ihalelerin, anlaşmaların sözleşmelerin halka açık bir şekilde yapılması ve yapıldıktan sonra basına duyurulması gerektiğini düşünüyorum. Her şey şeffaf ve açık olursa vatandaş da verdiği vergilerin nasıl harcandığını daha iyi bir şekilde görüp yanlış bir harcama olduğunu düşündüğü şeylerde daha doğru bir şekilde sesini çıkarır”

“TBMM'de veya diğer İstanbul, Ankara gibi illerde her şey açık görüşülürken Erzurum Belediyelerinde neden her şey açık bir şekilde görüşülmüyor? Halk ile paylaşılmıyor bilmiyoruz” şeklinde konuştular.