Belediyeler, Siyasiler ve STK’lara duyurulur!

Vatandaşın gözü, yaklaşık 25 sene önce kaldırılan “Banliyö Trenleri”ni arıyor.

Tarih: 11.11.2023 14:05
Belediyeler, Siyasiler ve STK’lara duyurulur!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Eskiden çoğu ilde var olan banliyö trenleri, bundan tam 25 sene öncesine kadar Erzurum’da da vardı. Peki, banliyö hatları neden kapatıldı?

Bulunduğu şehrin ulaşımı açısından çok büyük avantajları olan banliyö trenleri şehrin bir ucundan diğer ucuna kadar tüm ulaşımı kolaylaştırabiliyordu. İlçeler arası ulaşımda da aynı şekilde yolculara rahatlık sağlıyordu. Ancak yaklaşık 25 sene önce sefer sayısının azlığı ve talep azlığından dolayı kaldırıldı. 

Şimdilerde tüm ilçelerde özel halk otobüsleri mevcut. Ancak vatandaşlar banliyö hatlarının geri gelmesini istiyor. Şehir içi ve ilçeler arası özel halk otobüslerinin yükünü neredeyse yarı yarıya indirmek için banliyö trenlerinin gelmesinin şehir için ve ulaşım için büyük fayda sağlayacağını ifade eden vatandaşlar, “Eskisi gibi ailece bir trene binip gezmeyi özledik. Bugünlerde herkes eskiyi özlüyor. Bizim isteğimiz ise bu yönde” şeklinde konuştu. 

Erzurum’un böyle konularda diğer şehirlere göre çok fazla sahipsiz kaldığını söyleyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nden, Erzurum’u temsil eden siyasilerden ve Sivil Toplum Kuruluşları’ndan bu konu hakkında çalışmalarını istediler.