BELGESİ OLMAYAN EMLAK İLANI VEREMEYECEK!

Emekli Tapu ve Kadastro Erzurum Bölge Müdürü Ali Ataman emlak piyasasında ki olumsuzlukları değerlendirdi.

Tarih: 14.09.2023 19:17
BELGESİ OLMAYAN EMLAK İLANI VEREMEYECEK!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Birçok vatandaşın gayrimenkul ile ilgili ilan verdiğini ancak bu vatandaşların çoğunun bu işi profesyonelce yapmadığını ve kayıt dışı yaptığını ifade eden Emekli Tapu ve Kadastro Erzurum Bölge Müdürü Ali Ataman, kayıt dışı çalışmanın devletin vergi düzenine zarar verdiğini söyledi.

Emlak danışmanlık sertifikası olamayan kişilerin artık ilan veremeyeceğini ifade eden Ataman, bu düzenlemenin emlak danışmanlığını profesyonelce yapan insanların haklarını da savunduğunu söyledi.

Ataman, “Emlak piyasası ile ilgili hükümet tarafından yen bir düzenleme yapılıyor. Malum emlak konusu toplumun ilgisini çeken önemli bir husus, ihtiyaç. Bu sektörde emlak danışmanlığı veya emlakçılık adı verdiğimiz bir meslek grubu hizmet yürütüyor. Birçok insan gayrimenkullerle ilgili ilanlar veriyor, alım satımlar yapıyor ama bunların hepsi bu işi kayıtlı ve profesyonelce yapmıyor, tamamen kayıt dışı çalışan insanlarda mevcut. Kayıt dışı çalışma, emlak sektöründe olumsuzluklara, hak kaybına ve devletin vergi kaybına sebebiyet veriyor. Bu amaçta hükümet bir takım düzenlemeler içinde. En sonunda emlak ilanları ile ilgili bir düzenleme yapıldı. Artık emlak danışmanlığı, sertifikası ve yetkisi olmayan insanların bu tarz ilanlar vermesinin önüne geçiliyor. Kısaca sektörde bir disiplinize yapılmak isteniyor. Bu hem meslek branşında çalışan insanların haklarını korumak için hem hizmet alan vatandaşlarımızın daha sağlıklı hizmet alması için hem de devletin bu konu da vergi kayıplarını önlemek amaçlı bir takım düzenlemeler yapılıyor. Bu çalışmaların toplum için hayırlı olacağına inanıyorum. İnşallah arzu edilen muvaffakiyette elde edilir.”