BEŞİR DERNEĞİ ERZURUM TEMSİLCİLİĞİ DEPREMZEDE AİLELERİN UMUDU OLDU

Beşir Derneği olarak zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Tarih: 17.05.2023 18:36
BEŞİR DERNEĞİ ERZURUM TEMSİLCİLİĞİ DEPREMZEDE AİLELERİN UMUDU OLDU

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Depremden etkilenen afetzede ailelere bugüne kadar 100 binden fazla gıda kumanyası dağıtımında bulunduklarını ifade eden Beşir Derneği Erzurum Temsilcisi İbrahim Seyhan, deprem yardımları kapsamında, bugüne kadar 200 binden fazla afetzede vatandaşımıza giyim desteğinde bulunduklarını söyledi.

Seyhan,” Depremden etkilenen afetzede ailelerimize, bugüne kadar 100 binden fazla gıda kumanyası dağıtımında bulunduk.  Afetzede vatandaşlarımıza yönelik kumanya dağıtımlarımız yıl boyunca devam edecektir. Deprem yardımları kapsamında, bugüne kadar 200 binden fazla afetzede vatandaşımıza giyim desteğinde bulunarak yüzlerin gülmesine vesile olduk. Deprem yardımları kapsamında, afet bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan afetzede vatandaşlarımıza bugüne kadar 2 Milyondan fazla temizlik temel ihtiyaç malzemesi ulaştırdık. Depremden dolayı evleri yıkılmış veya oturulamayacak durumda olan 4 binden fazla afetzede vatandaşımız için çevrede bulunan devre mülk statülü tesislerde, 90 metrekare büyüklüğünde 400 adet dayalı döşeli iki artı 1 dairelerde konaklama imkânı sağlıyoruz. Beşir Derneği olarak doğal afet veya başka sebepler sonucunda dünyanın herhangi bir noktasında, çaresiz, evsiz kalmış, salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kardeşlerimize merhamet elimizi uzatmak, imkânsızlıklar sebebi ile okuyamayan, eğitimi yarıda kalmış kardeşlerimize sahip çıkmak hedeflerimizdendir. Gayemiz, meslek ve beceri kazandıracak kurslar açarak, ömür boyu kesintisiz eğitimi desteklemek, hayata tutunamamış, her şeyin değiştiği bir dünyada başıboş kalmış, fakir ve yetimlere ulaşmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak, onlara rehberlik etmektir. Tehlikeli hastalıklara maruz kalmış ve biçare duruma düşmüş kardeşlerimizin hizmetlerini görmek, tedavilerini üstlenmek maksadımızdır. Doğuştan veya sonradan özür sahibi olmuş kişilerin toplumda yer almaları ve hiçbir eksiklik hissetmemeleri için onların gören gözleri ve yürüyen ayakları olmak vizyonumuzdur nerede bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orada ve onlarla olmak, amacımızdır.”