“BİLİNENİN AKSİNE DUVAR KÂĞITLARI ZARARSIZDIR”

Bebek odaları ve çocuk odalarında duvar kâğıtları rahatlıkla kullanılabilir.

Tarih: 28.08.2023 23:33
“BİLİNENİN AKSİNE DUVAR KÂĞITLARI ZARARSIZDIR”

www.erzurumgunebakıs.com / Halil İbrahim Aktaş 

Günümüzde yaygınlaşan duvar kâğıdı kullanımında ailelerin tereddütte kaldığı konulardan birisi duvar kâğıtlarının sağlığa zararlı olup olmamasıdır.

Duvar kâğıtlarında herhangi bir kanserojen madde olmadığını dile getiren Evim Dekorasyon sahibi Erdoğan Bozkurt, duvar kâğıtlarının fiyatlarından bahsetti. 

“Duvar kâğıtları üzerlerinde boya baskı yapılmasından dolayı içlerinde kimyasal barındırır. Ancak içlerinde fitalat denilen kanserojen koku maddeleri yoktur. Duvar kâğıtları önceki yıllarda ithal olarak alınıyordu. Fakat Türkiye’de duvar kâğıtlarının baskı kalitesini artırdıkları için bu piyasa ya Türkiye’de dâhil oldu. Duvar kâğıtlarının türleri mevcuttur. Tekstil tabanı, kâğıt tabanlı ve elyaf tabanlı olan duvar kâğıtları mevcuttur. Bunların arasında en çok elyaf taban ve kâğıt tabanlı duvar kâğıtları satılıyor. Tekstil tabanlı duvar kâğıtları genellikle otellerde veya kurumlarda tercih ediliyor. Elyaf tabanlının en önemli özelliği kolay temizlenmesi ve kolay silinebilmesidir. Duvar kâğıtları, köpüklü suyla rahatlıkla temizlenebilir bir üründür. Boyada olduğu gibi silinen yer ile silinmeyen yer arasında ki fark belli olmuyor. Yılda bir kere tozu alındığı zaman yeterli olacaktır. Duvar kâğıtlarının ömrü darbe alıp yırtılmadığı sürece 15 yıla kadar uzanabilir. Duvar kâğıtlarının fiyatlarından bahsedecek olursak, bizim mağazamız özelinde şöyledir: ürünlerimizi işçilikli satışa sunuyoruz. Ortalama bin 400 ve 2 bin 200 arasında değişiyor. Duvar kâğıtlarının herhangi bir zararı söz konusu değildir. Bebek odasında, çocuk odasında rahatlıkla kullanılabilir.”