“Bin 013 Konutluk Proje” de yeni karar!

Aziziye ilçesi, Saltuklu Mahallesi, Gezköy bölgesinde yapılan toplamda bin 013 konuttan oluşan proje ile ilgili karar, Erzurum Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu tarafından açıklandı.

Tarih: 16.07.2023 16:00 Güncelleme: 16.07.2023 16:01
“Bin 013 Konutluk Proje” de yeni karar!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Toplamda bin 013 dairenin bulunduğu TOKİ’lerin sahiplerine temmuz ayının 15’inde teslim edilmesi sözünün verildiğini ancak teslim edilmediğini söyleyen TOKİ mağdurları, mühendislerin binaların neredeyse tamamlandığını sadece çevre düzenlemesinin kaldığını söylediklerini ancak kendi dairelerinin içiniz gezmeye izin vermediklerini söylediler. 

15 temmuz da yapılan binaların önünde toplanan TOKİ hak sahipleri, sitemlerini Aziziye Kaymakamı Abdulkadir Çelik ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a anlattılar.

Açıklama yapmak üzere hak sahiplerini Aziziye Belediyesi’ne davet eden Başkan Orhan, orada gerekli açıklamaların yapılacağını söyledi. 

Bunun üzerine Aziziye Nikah Salonu’nda toplanan TOKİ hak sahipleri, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun gelmesiyle isteklerini Başkan Küçükoğlu’na anlattılar. 

Konuyla ilgili gerekli açıklamalarda bulunan Küçükoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla beraber projenin 29 temmuz da yapılacak olan toplantıyla netliğe kavuşacağını, konuya bizzat el atacağını ve gereken her şeyin yapılacağını hak sahiplerine duyurdu. 

Küçükoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada:

“Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Aziziye ilçesi Saltuklu Mahallesi Gezköy bölgesinde yaptırılan “1013 Konutluk Proje” ile ilgili hak sahiplerinin taleplerine yönelik yapılan toplantı sonrası kamuoyunu bilgilendirme zarureti hasıl olmuştur. 

Hak sahipleriyle bugün gerçekleştirilen toplantıda konu karşılıklı olarak ele alınmış ve 29 Temmuz’da tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırılmıştır. 

Bu süre zarfında konutların en kısa sürede teslim edilmesi noktasında atılması gereken adımlar belirlenecek, hak sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapılacaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verdi.