Bir akvaryum bir psikoloğa bedel

Kuş ve balık çeşitlerini satan Kubilay Keleş, hayvan beslemenin kişiyi rahatlattığını söyleyerek, ?Evinizde bir akvaryum bulundurmanız, bir psikoloğa bedel diyebilecek kadar rahatlatıcıdır.? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bir akvaryum bir psikoloğa bedel

Günebakış/Muhammed COŞKUN

İş stresinden kurtulmak ve rahatlamak isteyenlerin, uzun süreli bulundukları ortamda hayvan beslemelerini öneren esnaf Kubilay Keleş, özellikle akvaryum içindeki balıkları izleyerek stres atılabileceğini dile getirdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Keleş, ?Üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesini okudum. Bu işi yapmak için bir merak vardı. Ailemde bu işi yapınca, bende yapmaya karar verdim. Akvaryum balıkları, papağan, kanarya, bülbül gibi çeşit çeşit hayvan bulunuyor. Bu hayvanlar kendi aralarında da çeşitlere ayrılıyor. Canlı hayvan beslemek insanı psikolojik olarak rahatlatır, stresini azaltır. Yani bir nevi psikolog ihtiyacı görür. Kimiyle konuşursun, sesçe dinler, dostun olur. Kimini saatlerce izler, dertlerinizi unutursunuz. Erzurumlular balıklara ilgisi yüzde 80 gibi yüksek bir orana sahip. Şehrimizde bu hayvan bakımlarına yönelik büyük bir ilgisi var. Ayrıca çok iyi bakıyorlar. Evcil hayvanlarını kendi evlatları, aile bireyleri gibi olarak kabul ediyorlar ve öyle davranıyorlar.? dedi.

İŞLER İYİ

Petshop işlerinin iyi olduğunu belirten Keleş, ?Canlı hayvan besleyen amatör insanlar hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak zorundadırlar. Hal böyle olunca diğer sektörlerden daha iyi durumdayız diyebiliriz. Biraz önce dediğim gibi Erzurumlunun evcil hayvanlara yönelik ilgisi yüzde 80 oranında olmasından dolayı herkesin burada bir işi var. Herkesin alması gereken bir şeyleri var. Önceden evlerde sadece bitki bulundurarak hayvan istemeyenler bile balık almaya, beslemeye başlıyor. Bu iyi bir şey.? diye konuştu.