BİR GÜNDE 2 BİN HASTA TEDAVİ EDİLİYOR

Erzurum Yakutiye ilçesinde bulunan Erzurum Aile ve Diş Sağlığı Merkezi 64 diş hekimi ile günde 2 bin hasta tedavi ediyor.

Tarih: 17.06.2023 17:34
BİR GÜNDE 2 BİN HASTA TEDAVİ EDİLİYOR

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum Aile ve Diş Sağlığı Merkezi’nde kanal tedavisi, dolgu ve implant hizmetlerinin verildiğini söyleyen Erzurum Aile ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Erol Tuşik, günde 2 bin hastayı tedavi ettiklerini ifade etti. 

Çocuklar içi biri uzman olmak üzere toplamda 5 kişinin çocuk diş hekimliği hizmeti verdiğini söyleyen Tuşik, mesai saatlerinden sonra da hizmet verildiğini belirtti. 

Tuşik,” Şu an merkezimizde 64 diş hekimi mevuttur. Bize bağlı Ilıca’da 1, Dadaşkent de 3 ve yeni açtığımız Yıldızkent de ki poliklinikte de 4 hekimimiz hizmet vermektedir. Biz burada günlük 2 bin hasta tedavi ediyoruz. Bunun bir kısmı acil yani randevusuz diye adlandırdığımız kısım, diğer kısmı ise randevulu kısımdır. Randevulu kesimin zaten tedavi olarak geliyor. Genelde biz burada kanal tedavisi ve dolgu yapıyoruz. Protez için herhangi bir randevu sistemi yok. Protez yaptıracak vatandaşlar direkt gelip kayıt oluyor ve protez işlemine hemen başlanılıyor. ‘Porselen Kaplama’ diye adlandırdığımız işlemleri de yine aynı şekilde randevusuz bir şekilde yapıyoruz. Dişleri kesip laboratuvarda hemen işleme sokuyoruz. Acilimizde söylediğim gibi aktif bir şekilde diş çekimleri yapılıyor. Daha sonrasında kanal tedaviler ve dolgularımız güvenli bir şekilde yapılıyor. Bunun dışında bir çocuk uzmanımız var. Çocuk uzmanımızla beraber 4 kişi daha çocuk diş hekimliği hizmeti veriyor. Toplamda çocuklar için 5 kişi hizmet veriyor. Engelli polikliniğimiz var. Engelli vatandaşlarımıza öncelik sağlamak amacıyla gelir gelmez işlemlerini yapıyoruz. Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’yle anlaştığımız bir protokolümüz var. Engelli bireylerimiz ve uyumsuz çocuklarımız için ameliyat yoluyla tedavi yapıyoruz. Yani genel anestezi ile uyutuyoruz ve çocuk uzmanımız hafta da bir gün gidip onların hem tedavilerini hem de çekimlerini tek seferde yapıp hastamızı taburcu ediyoruz. Buna ek olarak ortodonti uzmanımız vardır. Halk dilinde tel takma tedavisi olarak adlandırılır. Burada yapılabilecek tüm işlemleri yapmaya çalışıyoruz. Diş telleri ve apareyler takıyoruz. Özellikle, çocuklarda eğri dişlerde düzelmeleri sağlıyoruz. Cerrahi uzmanımız var. İmplantları cerrahi uzmanımız yapıyor. İmplantlar bildiğimiz üzere ücretlidir. Fakat hastalar sadece implant ücretini öderler, hizmetimiz yine bize aittir. Akşam 17.00 ile 23.00 arasında merkezimizde randevu sistemi ile tedavilerimiz devam etmektedir. Bilindiği üzere mesai saati olan memurlarımız ve iş çıkışı gelmek isteyen memurlarımız da var. Biz onlar için bu saat aralıklarında randevu sistemini açmış bulunmaktayız. 23.00’dan sabaha kadarda acil hizmetimiz devam ediyor. Bu merkez 7 gün 24 saat açık bir şekilde hizmetlerine devam ediyor.”