Bir ilkokul öğrencisinin kırtasiye masrafı bin 500 TL’yi buluyor

Yükselen enflasyon ve artan maliyetlerin ardından kırtasiye ürünleri pahalandı. Bir ilkokul öğrencisinin kırtasiye masrafı ortalama bin 500 TL’ye dayandı.

Tarih: 10.09.2023 17:08 Güncelleme: 10.09.2023 17:08
Bir ilkokul öğrencisinin kırtasiye masrafı bin 500 TL’yi buluyor

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia Aslan Karakaş

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler çocuklarıyla beraber kırtasiye alışverişlerini tamamlama telaşına düşmüş durumda. Peki, kırtasiye ürünlerinde son fiyatlar nasıl?

Fiyatların günümüzde her sektörde yükseldiği gibi kırtasiye sektöründe de yükseldiğini ve yükselmeye devam ettiğini ifade eden kırtasiyeci Adnan Atalay, “Müşteri içeriye girdiği zaman tedirgin oluyor” ifadelerini kullandı. 

Atalay, “Fiyat öğrendikleri zaman yüzlerinde ki ifade hemen değişiyor. Bu durumdan biz de payımızı alıyoruz, satmakta zorlanıyoruz. Biz de bu durumdan indirimlerle çıkmaya çalışıyoruz. Erzurum’un gelir düzeyi ortalamanın altında olduğunu. Eskiden lisanslı ürünler satardık ancak şimdi lisanssız ürünler satmaya zorlanıyoruz. Şu an da bir ilkokul öğrencisinin ortalama okul masrafı bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Bunların üstüne çocukların kıyafetleri vb. de girdiği zaman masraf daha da artıyor.” 

“3 Harfli marketler işlerimizi zorlaştırıyor”

Zincir marketlerin kırtasiye malzemeleri satmasının kırtasiye esnafını zor durumda bıraktığını dile getiren Adnan Atalay, “3 harfli marketler işlerimizi zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı. 

“Bizim işlerimiz zamlardan dolayı zaten durgun, işin içinde zincir marketlerde girdiği zaman daha da zorluk çekiyoruz. Müşteri ucuz olduğu için gidip zincir marketlerden kalitesiz ürünler almayı tercih ediyor. Hal bu ki bizim ürünlerimiz onlara göre daha kalitelidir. Ancak belirttiğim gibi gelir düzeyi düşük olduğu için de aileler bu yola başvuruyor. Bu da bizim için ayrı bir sıkıntı oluşturuyor.”