Bir Park Skandalı Daha!

Durak önüne park edilen arabalar can sıkmaya devam ediyor

Tarih: 11.10.2023 18:26
Bir Park Skandalı Daha!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum şehir merkezinin en büyük problemlerinden birisi olan otopark sıkıntısı kendini göstermeye devam ediyor.

Erzurum Cumhuriyet Caddesi’nde durak direği önüne park edilen araçlar otobüs şoförlerine zor anlar yaşatıyor. Çoğu zaman vatandaşlar, şoförler ve park halinde ki araç sahipleri arasında kavgalar meydana gelebiliyor. 

Erzurum’un çoğu yerinde bu sorunun olması gözleri denetimlere ve belediyeye çeviriyor. Halk bu durumdan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tutuyor. Belediye çalışanlarının işlerini, “eş, dost” mantığıyla yürüttüğünü söyleyen vatandaşlar ve otobüs şoförleri bu durumdan oldukça şikâyetçi. Vatandaşlar bu durumun haksızlığa sebep olduğunu söylüyor ve bir an önce önleminin alınmasını istiyor.

“Palerium AVM’nin önünde durmakla olmaz bu işler”

“Otobüs hatları sürekli değişiyor ve neredeyse her şoför bu sıkıntıyı yaşıyor. Bu durakta o sorunlu duraklardan sadece bir tanesi. Kimsenin gelip de cadde üzerine araç park etme hakkı yoktur. Park edilen araçların üzerlerine bakıyoruz; ne ceza var ne de başka bir şey. Belediye’nin park görevlileri ne işe yarıyor? Sadece Palerium AVM’nin önünde durmakla olmaz bu işler. Herkes işini düzgün yapmak zorundadır. Biz cadde üzerinde yolcu alıyoruz, durmak zorunda kalıyoruz. Cadde yoğun olduğu zaman durduğumuzda arkada ki araçlar kornaya basıp duruyor. Durmadığımız zaman da şikâyet ediyorlar. Biz bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Lütfen gereği yapılsın, ne biz mağdur olalım ne de vatandaş mağdur olsun.”